Nyhet

Ett år efter katastrofen i Indonesien

Ari och hans faster. Foto: SOS Arkiv

För exakt ett år sedan drabbades Indonesien av en jordbävning. Den kraftiga jordbävningen och den efterföljande tsunamin förstörde stora delar av staden Palu på ön Sulawesi och många barn förlorade allt. Efter katastrofen hjälpte några av våra ovärderliga givare drabbade barn i området. Ett av barnen är 11-åriga Ari.

I ett helt dygn låg Ari ensam begravd under rasmassorna efter katastrofen och kämpade för sitt liv. Av en slump hörde Aris faster till slut hans skrik och lyckades, med hjälp av grannar, få ut honom. Ari förlorade båda sina föräldrar i katastrofen och skadades själv så svårt att han tvingades amputera sitt ena ben.

Sedan dess bor Ari med sin faster och tack vare våra givare kunde de och ytterligare runt 700 familjer få finansiellt stöd efter katastrofen. Ari får den hjälp han behöver och läkarna hoppas att han en dag kommer kunna gå igen med hjälp av en protes.

Tillsammans gör vi skillnad på riktigt.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2019-09-28

Liknande

Nyhet

Psykologiskt stöd ger barn trygghet efter missilattacken mot Israel

De iranska attackerna mot Israel i söndags orsakade rädsla och oro hos barn och ungdomar i våra program i landet. En 7-årig flicka skadades.

Läs mer här

Artikel

Workwear for Kids – en kollektion som står upp mot barnarbete

Med initiativet Workwear for Kids strävar vi efter att öka medvetenheten om de hårda förhållanden för barnarbete och säkerställa att en fråga som är mycket relevant för miljontals barns vardagsliv, fortsätter att få den uppmärksamhet den förtjänar från allmänheten.

Läs mer här

Artikel

Jon Henrik Fjällgren: ”Fler borde engagera sig för barnen”

Jon Henrik Fjällgren berättar om besöket i barnbyn och varför fler bör engagera sig.

Läs mer här