Nyhet

Ett år efter katastrofen i Indonesien

Ari och hans faster. Foto: SOS Arkiv

För exakt ett år sedan drabbades Indonesien av en jordbävning. Den kraftiga jordbävningen och den efterföljande tsunamin förstörde stora delar av staden Palu på ön Sulawesi och många barn förlorade allt. Efter katastrofen hjälpte några av våra ovärderliga givare drabbade barn i området. Ett av barnen är 11-åriga Ari.

I ett helt dygn låg Ari ensam begravd under rasmassorna efter katastrofen och kämpade för sitt liv. Av en slump hörde Aris faster till slut hans skrik och lyckades, med hjälp av grannar, få ut honom. Ari förlorade båda sina föräldrar i katastrofen och skadades själv så svårt att han tvingades amputera sitt ena ben.

Sedan dess bor Ari med sin faster och tack vare våra givare kunde de och ytterligare runt 700 familjer få finansiellt stöd efter katastrofen. Ari får den hjälp han behöver och läkarna hoppas att han en dag kommer kunna gå igen med hjälp av en protes.

Tillsammans gör vi skillnad på riktigt.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2019-09-28

Liknande

Artikel

Känslomässig trygghet är livsnödvändigt

Så här stöttar vi barnen som förlorat sina föräldrar i samband med jordbävningen i Marocko.

Läs mer här

Nyhet

Så mår barnen efter jordbävningen i Marocko

– Barnen var rädda när de kände skalven, men som tur är är barnbyn bra byggd och husen skadades inte. Barnen och ungdomarna, såväl som personal och fosterfamiljer är oskadade och i säkerhet, säger Samya El Mousti, SOS Barnbyar i Marocko.

Läs mer här

Artikel

En SOS-mammas dag

Malani är mamma till nio barn. Nio barn att väcka, nio koppar te att hälla upp, nio matlådor som ska förberedas och alla barn får en puss på kinden innan de går till skolan. Malani från Sri Lanka delar med sig av sin dag som SOS-mamma.

Läs mer här