Artikel

Hennes hjärta klappar för syskonen

12-åriga Linda bor i en av våra barnbyar i Mexiko. Hennes syskon betyder allt för henne och hon vet att de kommer att hålla ihop även som vuxna. Här berättar hon om deras relation.

– Jag flyttade till barnbyn för fyra år sedan tillsammans med mina syskon Jacky som idag är 20 år, Mario 18, Manuel 16 och Teresa 10. Vi har alltid stått varandra väldigt nära och vi tycker inte om att vara ifrån varandra.

– På eftermiddagarna efter skolan hämtar Mario och Manuel mig. Sedan hämtar vi Teresa så att vi kan hänga tillsammans. Vi gillar att spela volleyboll och bara gå runt i barnbyn och prata.

– Min äldsta syster Jacky har nyligen flyttat från själva barnbyn till SOS Barnbyars stödboende för ungdomar. Först tyckte jag att det var tråkigt och jag var rädd att hon inte skulle ha det bra. Men sen när jag såg att hon trivdes så blev jag lugnare. Hon klarar sig väldigt bra och jag är stolt över henne!

Linda, 12, bor i en av våra barnbyar i Mexiko och är tacksam över den fina relation hon har med sina syskon.

 

– Det betyder jättemycket för mig att hon fortsätter att hälsa på oss. Det är så mysigt för hon bjuder alltid på sig själv och är alltid så glad. Vi kan prata om vi har några funderingar eller oroar oss över något. Vi berättar hur vi har det och hur vi mår. Hon förstår oss för vi delar samma historia.

– Mitt mål är att alltid vara nära min familj och att vi alltid, på ett eller annat sätt, kan vara tillsammans. Jag ser oss som vuxna tillsammans; vi ska resa ihop, vara lyckliga och aldrig behöva skiljas åt.

Foto och text: Alejandra Kaiser

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2022-09-23

Liknande

Artikel

Fylld aubergine och zucchini

En populär rätt från mellanöstern som SOS-mamman Rakazia i Syrien ofta lagar tillsammans med barnen.

Läs mer här

Artikel

En SOS-mammas dag

Malani är mamma till nio barn. Nio barn att väcka, nio koppar te att hälla upp, nio matlådor som ska förberedas och alla barn får en puss på kinden innan de går till skolan. Malani från Sri Lanka delar med sig av sin dag som SOS-mamma.

Läs mer här

Artikel

Systrarnas starka syskonband

Familjen splittrades när Diana var liten och syskonen tvingades ifrån varandra. Men hennes storasyster kunde inte glömma sin yngre syster.

Läs mer här