Artikel

Hur tillbringar barnen i Ecuador, Togo och Bolivia tiden under coronaviruset?

Världen över stannar människor hemma för att minska spridningen av coronaviruset. Detta gäller även barnen i våra barnbyar. Men vad gör de på dagarna när de är hemma och hur tryggar vi barnen i byarna? Läs tre storys från Ecuador, Togo och Bolivia 

Ecuador

I nedan video får ni följa med och se hur vi arbetar för att minska spridningen av coronaviruset i SOS Barnby i Ecuador. Ni får också en inblick i hur vi jobbar med säkerheten för barn, unga människor och deras vårdnadshavare i byn.

Klicka på bilden för att se videon

 

Togo

Ungdomarna i en av våra barnbyar i Togo engagerar sig frivilligt i kampen mot Covid-19 genom att se till att alla i byn har nära till att tvätta händerna.

“Vi samarbetade tillsammans i morse för att göra handtvättsstationer till SOS-familjerna i barnbyn, ungdomsprogrammet, vid grundskolan och hos programadministrationen”, berättar Elodie, en flicka från barnbyn.

En rörmokare visade ungdomarna den simpla installationsprocessen och gjorde en lista över allt nödvändigt material. Ungdomarna var ivriga att få komma igång och samlade snabbt ihop allt som de behövde. Under arbetets gång bar de ansiktsmask och höll avstånd till varandra, som preventiva åtgärder mot spridningen av viruset. 

”Som lärlingar var vi väldigt passionerade kring projektet och vi drog igång med stor entusiasm. De återvunna hinkarna som används som behållare har redan en öppning som vattnet kan rinna ut genom; det handlar främst om att lyckas skära ut ett runt hål där kranen passar in perfekt”, fortsätter Elodie stolt.

 

Bolivia

I Bolivia umgås barn, ungdomar och vuxna genom att vara ute i trädgården tillsammans. Hela landet har satts i karantän och barnen stannar hemma i barnbyarna. För att sysselsätta sig passade barn, ungdomar, SOS-mammor och personal i Bolivia  på att jobba i trädgården. En perfekt aktivitet där barnen och ungdomarna får vara utomhus och röra på sig. Tillsammans skördade de färska grönsaker och lagade sedan mat av skörden.

“Idag ska vi göra en sallad här hemma. Vi har precis plockat sallad, morötter, rovor och rödbetor”, berättar Eli som arbetar i barnbyn .

 

 

 

*Personerna heter egentligen något annat.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2020-09-14

Liknande

Artikel

Så påverkas SOS Barnbyar av militärkuppen i Niger

För två månader sedan tog militären makten i Niamey. Kuppen i Niger fördömdes omedelbart av Västafrikanska staters ekonomiska gemenskap (ECOWAS), som införde kraftiga ekonomiska sanktioner mot landet och hotade med ett militärt ingripande.

Läs mer här

Artikel

Känslomässig trygghet är livsnödvändig

SOS Barnbyar i Marocko arbetar nu med lokala myndigheter för att stötta de barn som drabbats av jordbävningen i landet, och som nu står helt ensamma. Så här stöttar vi barnen som förlorat sina föräldrar i samband med jordbävningen i Marocko.

Läs mer här

Nyhet

Så mår barnen efter jordbävningen i Marocko

– Barnen var rädda när de kände skalven, men som tur är är barnbyn bra byggd och husen skadades inte. Barnen och ungdomarna, såväl som personal och fosterfamiljer är oskadade och i säkerhet, säger Samya El Mousti, SOS Barnbyar i Marocko.

Läs mer här