Artikel

Hur tillbringar barnen i Ecuador, Togo och Bolivia tiden under coronaviruset?

Världen över stannar människor hemma för att minska spridningen av coronaviruset. Detta gäller även barnen i våra barnbyar. Men vad gör de på dagarna när de är hemma och hur tryggar vi barnen i byarna? Läs tre storys från Ecuador, Togo och Bolivia 

Ecuador

I nedan video får ni följa med och se hur vi arbetar för att minska spridningen av coronaviruset i SOS Barnby i Ecuador. Ni får också en inblick i hur vi jobbar med säkerheten för barn, unga människor och deras vårdnadshavare i byn.

Klicka på bilden för att se videon

 

Togo

Ungdomarna i en av våra barnbyar i Togo engagerar sig frivilligt i kampen mot Covid-19 genom att se till att alla i byn har nära till att tvätta händerna.

“Vi samarbetade tillsammans i morse för att göra handtvättsstationer till SOS-familjerna i barnbyn, ungdomsprogrammet, vid grundskolan och hos programadministrationen”, berättar Elodie, en flicka från barnbyn.

En rörmokare visade ungdomarna den simpla installationsprocessen och gjorde en lista över allt nödvändigt material. Ungdomarna var ivriga att få komma igång och samlade snabbt ihop allt som de behövde. Under arbetets gång bar de ansiktsmask och höll avstånd till varandra, som preventiva åtgärder mot spridningen av viruset. 

”Som lärlingar var vi väldigt passionerade kring projektet och vi drog igång med stor entusiasm. De återvunna hinkarna som används som behållare har redan en öppning som vattnet kan rinna ut genom; det handlar främst om att lyckas skära ut ett runt hål där kranen passar in perfekt”, fortsätter Elodie stolt.

 

Bolivia

I Bolivia umgås barn, ungdomar och vuxna genom att vara ute i trädgården tillsammans. Hela landet har satts i karantän och barnen stannar hemma i barnbyarna. För att sysselsätta sig passade barn, ungdomar, SOS-mammor och personal i Bolivia  på att jobba i trädgården. En perfekt aktivitet där barnen och ungdomarna får vara utomhus och röra på sig. Tillsammans skördade de färska grönsaker och lagade sedan mat av skörden.

“Idag ska vi göra en sallad här hemma. Vi har precis plockat sallad, morötter, rovor och rödbetor”, berättar Eli som arbetar i barnbyn .

 

 

 

*Personerna heter egentligen något annat.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2020-09-14

Liknande

Artikel

Så mår barnen i Gaza efter evakueringen

I slutet av maj tvingades vi evakuera vår barnby i Rafah helt och flytta barnen och familjerna som sökte skydd där till tältläger i centrala Gaza. Situationen runt barnbyn var alldeles för farlig. Reem Alreqeb Reem, tf programchef i Gaza, var med under och efter evakueringen.

Läs mer här

Artikel

"Det kommer finnas något bättre"

Sedan oktober har Islam flytt fyra gånger inom Gaza med sin sjuka man och sina sju barn. De hittar ingen trygghet någonstans och det påverkar deras mentala hälsa. Nu bor de i SOS Barnbyars tältläger och får psykologiskt stöd.

Läs mer här

Artikel

Israa tvingades fly sitt barndomshem

När kriget bröt ut sökte Israa skydd i vår barnby i Rafah, där hon växte upp och känner sig trygg. Men i slutet av maj blev situationen runt barnbyn för farlig och hon evakuerades till SOS Barnbyars tältläger i Deir al Balah.

Läs mer här