Artikel

Hur tillbringar barnen i Ecuador, Togo och Bolivia tiden under coronaviruset?

Världen över stannar människor hemma för att minska spridningen av coronaviruset. Detta gäller även barnen i våra barnbyar. Men vad gör de på dagarna när de är hemma och hur tryggar vi barnen i byarna? Läs tre storys från Ecuador, Togo och Bolivia 

Ecuador

I nedan video får ni följa med och se hur vi arbetar för att minska spridningen av coronaviruset i SOS Barnby i Ecuador. Ni får också en inblick i hur vi jobbar med säkerheten för barn, unga människor och deras vårdnadshavare i byn.

Klicka på bilden för att se videon

 

Togo

Ungdomarna i en av våra barnbyar i Togo engagerar sig frivilligt i kampen mot Covid-19 genom att se till att alla i byn har nära till att tvätta händerna.

“Vi samarbetade tillsammans i morse för att göra handtvättsstationer till SOS-familjerna i barnbyn, ungdomsprogrammet, vid grundskolan och hos programadministrationen”, berättar Elodie, en flicka från barnbyn.

En rörmokare visade ungdomarna den simpla installationsprocessen och gjorde en lista över allt nödvändigt material. Ungdomarna var ivriga att få komma igång och samlade snabbt ihop allt som de behövde. Under arbetets gång bar de ansiktsmask och höll avstånd till varandra, som preventiva åtgärder mot spridningen av viruset. 

”Som lärlingar var vi väldigt passionerade kring projektet och vi drog igång med stor entusiasm. De återvunna hinkarna som används som behållare har redan en öppning som vattnet kan rinna ut genom; det handlar främst om att lyckas skära ut ett runt hål där kranen passar in perfekt”, fortsätter Elodie stolt.

 

Bolivia

I Bolivia umgås barn, ungdomar och vuxna genom att vara ute i trädgården tillsammans. Hela landet har satts i karantän och barnen stannar hemma i barnbyarna. För att sysselsätta sig passade barn, ungdomar, SOS-mammor och personal i Bolivia  på att jobba i trädgården. En perfekt aktivitet där barnen och ungdomarna får vara utomhus och röra på sig. Tillsammans skördade de färska grönsaker och lagade sedan mat av skörden.

“Idag ska vi göra en sallad här hemma. Vi har precis plockat sallad, morötter, rovor och rödbetor”, berättar Eli som arbetar i barnbyn .

 

 

 

*Personerna heter egentligen något annat.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2020-09-14

Liknande

Artikel

Poesin gav Nour livet tillbaka

För många barn stannar livet när kriget startar. När Nour evakuerades från barnbyn i Rafah, Gaza, till Betlehem hade hon inte kunnat gå i skolan på åtta månader. Hon var 15 år, kraftigt påverkad av kriget, ett blygt barn som saknade självförtroende och inte alls mådde bra. Under sommarskolan hittade hon orden, och med stöd från SOS Barnbyar en väg tillbaka till livet.

Läs mer här

Artikel

Lokalsamhället är bästa grannen

Genom att flytta från barnbyn till vanliga bostadsområden har familjer i Botswana stärkt sina nätverk och lokala förankring.

Läs mer här

Artikel

Så vet du att din gåva gör skillnad

Ta reda på hur vi kvalitetssäkrar vårt arbete och ser till att pengarna verkligen gör skillnad för barn runt om i världen.

Läs mer här