Nyhet

Katastrofarbetet i Moçambique fortsätter

Matpaketen delas ut till 500 familjer. Foto: SOS Arkiv

Tack vare våra givares insatser efter cyklonen Idai i Moçambique har vi kunnat göra stor skillnad. Katastrofer är inte över bara för att medier tystnar och vi fortsätter med det viktiga efterarbetet som alltid följer katastrofer. Vi har öppnat en barnvänlig plats, delat ut mat- och hygienpaket och planerar dessutom att göra reparationer på en skola, som förstördes när cyklonen drog förbi.

Barnvänlig plats:

Den barnvänliga platsen öppnades i början av
katastrofarbetet så att barn som bodde i temporära läger skyddades från
övergrepp, fick hjälp med traumabearbetning, hygien, mat och möjlighet att bara
vara barn.

Mat- och hygienpaket:

Från början fick 400 särskilt drabbade familjer regelbundet stöd i form av mat- och hygienpaket, men tack vare den fantastiska responsen från våra givare har vi haft möjlighet att hjälpa ytterligare 100 familjer. De har fått paket innehållande bland annat mat, vattenreningstabletter, tvål och andra disk- och tvättartiklar. Arbetet pågår fortfarande och senaste utdelningen gjordes den 9 september.

Reparationer på en skola:

Reparationer på en skola planeras att genomföras och vi håller just nu på att identifiera och anlita en byggfirma som kan genomföra arbetet. Taken och väggarna är skadade och därför har tillfälliga klassrum byggts upp för att undervisningen ska kunna fortsätta. 

I katastrofer är det alltid barnen som drabbas hårdast, men
tillsammans kan vi göra ovärderlig skillnad och ge barnen trygghet och en
framtid.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2019-09-17

Liknande

Nyhet

Psykologiskt stöd ger barn trygghet efter missilattacken mot Israel

De iranska attackerna mot Israel i söndags orsakade rädsla och oro hos barn och ungdomar i våra program i landet. En 7-årig flicka skadades.

Läs mer här

Artikel

Workwear for Kids – en kollektion som står upp mot barnarbete

Med initiativet Workwear for Kids strävar vi efter att öka medvetenheten om de hårda förhållanden för barnarbete och säkerställa att en fråga som är mycket relevant för miljontals barns vardagsliv, fortsätter att få den uppmärksamhet den förtjänar från allmänheten.

Läs mer här

Artikel

Jon Henrik Fjällgren: ”Fler borde engagera sig för barnen”

Jon Henrik Fjällgren berättar om besöket i barnbyn och varför fler bör engagera sig.

Läs mer här