Lycklig över hur livet har blivit

”Jag heter Abeba* och bor i Harar. Jag är mamma till fyra barn och tar även hand om mitt barnbarn. Tidigare var livet svårt. Jag ska vara ärlig – det var precis att vi överlevde.

Förut hade jag en väldigt liten verksamhet. SOS Barnbyar hjälpte mig att få ett lån vilket gjorde att den kunde växa. Jag tillverkar och säljer traditionella kryddor. Det är så jag får en inkomst. Jag har även fått hjälp att utbilda mig för att bli en starkare vårdnadsgivare, kring vikten av utbildning och hur man ger sina barn den bästa möjliga uppväxten.

Jag är lycklig över hur livet har blivit. Att jag kan stötta mitt barnbarn. Hon är en duktig student och jag vill hjälpa henne att nå sin dröm att bli läkare.”

SOS Barnbyar Etiopien har stöttat över 800 familjer som Abebas innan man lämnat över handlingsplanen och programmet till samhället.

Med ditt stöd kan vi hjälpa fler familjer och samhällen som Abebas.
Varmt tack för att du är Familjefadder!

*Namn är ändrade för att skydda människors privatliv.