Bli Fadder
Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Vi använder cookies. Läs mer
Opinion & Berättelser

Mexikansk zucchinigryta

Varför inte pröva den här heta zucchinigrytan nästa gång du ska laga mexikanskt? Den lagas ofta hemma hos den här SOS-familjen i Mexico och är full av smak och vitaminer. ¡Buen apetito!

vit kastrull på spis med hackade bitar av zucchini och tomater

Ingredienser:

6 portioner

• 6-8 zucchini
• 6 tomater
• ½ lök
• 3 gröna chilipeppar
• ¼ kruka koriander
• 3 matskedar rapsolja
• Salt och peppar

Gör så här:

1. Tvätta grönsakerna noga och skär i små bitar.
2. Häll rapsoljan och zucchinin i en panna och stek i 10–15 minuter. Ju större bitar, desto längre tid behöver du steka.
3. Tillsätt tomaterna, löken och chilin. Låt puttra på svag värme i 10 minuter, rör om då och då.
4. Smaksätt sedan röran genom att tillsätta koriandern och krydda med salt och peppar.
5. Låt allt puttra i ytterligare några minuter och servera sedan med exempelvis ris och valfri ost eller kött.

flicka i tröja med text hackar grön chili med kniv
Ju starkare chili desto starkare gryta! I det här köket hjälps alla åt att laga maten.
En flicka och pojke hjälps åt att hälla i chili stekapannan
Koriandern läggs i mot slutet när allt kokat ihop ordentligt.
flicka med mörkt hår i tofs i grå tröja lägger upp zucchiniröra på sin tallrik
¡Buen apetito!