Bli Fadder
Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Vi använder cookies. Läs mer
Opinion & Berättelser

Recept: Kokosfyllda pannkakor från Bangladesh

Varje dag står SOS-mammor världen över och lagar mat till sina familjer. De vet att mat är så mycket mer än bara livsmedel; en måltid kan vara fylld av minnen, kultur och traditioner som bidrar till att bygga samhällen och sprida kärlek. Det här receptet på kokosfyllda pannkakor, Bengali Patishapa, kommer från SOS-mamman Jhume Corraya i Bangladesh.

närbild på läckra pannkakor som ligger på porslinsfat
De här goda pannkakorna som SOS-mamman Jhume Corrayas brukar laga passar perfekt till brunchen eller som efterrätt.

Tid: 40 minuter

Du behöver:
1 ¼ dl vetemjöl
4 msk mannagryn
2 msk rismjöl
¼ tsk bakpulver
2 msk + 1 ¼ dl florsocker
2 ½ dl mjölk
smör till stekning
2 ½ dl mawa (kan ersättas med ricotta)
2 dl kokosmjöl
½ tsk kardemumma
en handfull hackade cashewnötter

Gör så här:
1. Blanda vetemjöl, mannagryn, rismjöl, bakpulver med 2 msk florsocker i en skål. Rör ihop med mjölken. Låt blandningen vila i kylskåpet i 30 minuter.
2. Fyllningen: Värm mawa/ricotta i en gryta på svag värme under omrörning, ca 10 minuter. Häll det i en skål tillsammans med kokosmjöl, 1 ¼ dl florsocker, kardemumma och cashewnötter.
3. Smält smör i en panna och grädda pannkakorna.
4. När pannkakorna är gräddade; lägg ett par skedar med fyllning i mitten på varje pannkaka och rulla ihop.
5. Servera till brunchen, eftermiddagskaffet eller som lyxig efterrätt. Mums!

Foto: Mathilda Oda Meyer