Artikel

Recept: Kokosfyllda pannkakor från Bangladesh

närbild på läckra pannkakor som ligger på porslinsfat
De här goda pannkakorna som SOS-mamman Jhume Corrayas brukar laga passar perfekt till brunchen eller som efterrätt.

Tid: 40 minuter

Du behöver:
1 ¼ dl vetemjöl
4 msk mannagryn
2 msk rismjöl
¼ tsk bakpulver
2 msk + 1 ¼ dl florsocker
2 ½ dl mjölk
smör till stekning
2 ½ dl mawa (kan ersättas med ricotta)
2 dl kokosmjöl
½ tsk kardemumma
en handfull hackade cashewnötter

Gör så här:
1. Blanda vetemjöl, mannagryn, rismjöl, bakpulver med 2 msk florsocker i en skål. Rör ihop med mjölken. Låt blandningen vila i kylskåpet i 30 minuter.
2. Fyllningen: Värm mawa/ricotta i en gryta på svag värme under omrörning, ca 10 minuter. Häll det i en skål tillsammans med kokosmjöl, 1 ¼ dl florsocker, kardemumma och cashewnötter.
3. Smält smör i en panna och grädda pannkakorna.
4. När pannkakorna är gräddade; lägg ett par skedar med fyllning i mitten på varje pannkaka och rulla ihop.
5. Servera till brunchen, eftermiddagskaffet eller som lyxig efterrätt. Mums!

Foto: Mathilda Oda Meyer

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2020-10-12

Liknande

Artikel

Jon Henrik Fjällgren: ”Fler borde engagera sig för barnen”

Jon Henrik Fjällgren berättar om besöket i barnbyn och varför fler bör engagera sig.

Läs mer här

Artikel

Stor skillnad mellan barnby och barnhem – här får du veta varför

Vad är skillnaden mellan en barnby och barnhem – egentligen? Vi förklarar.

Läs mer här

Artikel

Söker finansiering: Flytande trädgårdar

Vi söker finansiärer till ett projekt i Bangladesh, som ska stötta hållbar livsmedelstrygghet för familjer i utsatthet i översvämningsutsatta områdena i Sylhet, Bangladesh. 

Läs mer här