Ny podcast med 3 goda exempel
SOS Barnbyars generalsekreterare Anna Ernestam listar tre goda exempel på lyckad hjälp i SOS Barnbyars podcast:
”Det behövs så lite ibland, det kan kännas som självklarheter för oss andra.”
- Tigist, 13 år, i Etiopien drabbades hårt av att skolan stängde.
Han berättar att han sågs som en av de tio bästa eleverna I skolan men nu är det inte möjligt att gå dit då hemmet och familjen krävde mer I karantäntider.
Sedan kom SOS Barnbyar på besök och gav honom en soldriven radio. Nu kan han lyssna på kortvågssändningarna från skolan och få undervisning på så sätt.
- I det hårt coronadrabbade Peru finns Amanda med sina tre barn i olika åldrar.
Där har SOS Barnbyar hjälpt henne med en smartphone för att hennes barn ska kunna göra det som behövs för skolan och fritiden. Utan den hade de varit avskurna från kontakt med skola och vänner.
- Adia, 17 år, i Indonesien studerar på gymnasiet men coronapandemin och fattigdomen som kom med den har gjort att tillsynes självklara funktioner som internetuppkoppling inte är att räkna med. Det här har SOS Barnbyar hjälpt henne med så att hon kan fortsätta studera och göra sina arbeten på distans.
SOS Barnbyars podcast hittar du här:
Har du Spotify kan du lyssna här!
Om du inte har Spotify kan du lyssna här:
Dela inlägget
Publicerad: 2020-09-02
Liknande
Nyhet
Unga berättar om livet efter samhällsvård i ny podd
Nu presenterar SOS Barnbyar podcastserien På egna ben. I poddserien berättar fem unga om sina egna erfarenheter av hur det är att behöva möta vuxenlivet helt på egen hand och vilka konsekvenser det får när samhället brister.
Läs mer härArtikel
Omslaget till vår poddserie På egna ben är illustrerat av Noah, 22 år, som har egen erfarenhet av samhällsvård. Idag är hon ungdomskonsult i våra program där hon stöttar andra ungdomar med liknande bakgrund, på väg in i vuxenlivet. Här berättar hon vad hon vill att omslagsbilden ska förmedla.
Läs mer härNyhet
Så får 800 jordbrukare i Moçambique stöd från Sverige. "Att förbättra jordbrukarnas kapacitet och ekonomiska styrka är avgörande för att minska fattigdomen men också för att trygga deras livsmedelsförsörjning."
Läs mer här