Recept: Kokosfyllda pannkakor från Bangladesh

Tid: 40 minuter
Du behöver:
1 ¼ dl vetemjöl
4 msk mannagryn
2 msk rismjöl
¼ tsk bakpulver
2 msk + 1 ¼ dl florsocker
2 ½ dl mjölk
smör till stekning
2 ½ dl mawa (kan ersättas med ricotta)
2 dl kokosmjöl
½ tsk kardemumma
en handfull hackade cashewnötter
Gör så här:
1. Blanda vetemjöl, mannagryn, rismjöl, bakpulver med 2 msk florsocker i en skål. Rör ihop med mjölken. Låt blandningen vila i kylskåpet i 30 minuter.
2. Fyllningen: Värm mawa/ricotta i en gryta på svag värme under omrörning, ca 10 minuter. Häll det i en skål tillsammans med kokosmjöl, 1 ¼ dl florsocker, kardemumma och cashewnötter.
3. Smält smör i en panna och grädda pannkakorna.
4. När pannkakorna är gräddade; lägg ett par skedar med fyllning i mitten på varje pannkaka och rulla ihop.
5. Servera till brunchen, eftermiddagskaffet eller som lyxig efterrätt. Mums!
Foto: Mathilda Oda Meyer
Taggar
Dela inlägget
Publicerad: 2020-10-12
Liknande

Känslomässig trygghet är livsnödvändigt
Så här stöttar vi barnen som förlorat sina föräldrar i samband med jordbävningen i Marocko.
Läs mer här
Så mår barnen efter jordbävningen i Marocko
– Barnen var rädda när de kände skalven, men som tur är är barnbyn bra byggd och husen skadades inte. Barnen och ungdomarna, såväl som personal och fosterfamiljer är oskadade och i säkerhet, säger Samya El Mousti, SOS Barnbyar i Marocko.
Läs mer här
En SOS-mammas dag
Malani är mamma till nio barn. Nio barn att väcka, nio koppar te att hälla upp, nio matlådor som ska förberedas och alla barn får en puss på kinden innan de går till skolan. Malani från Sri Lanka delar med sig av sin dag som SOS-mamma.
Läs mer här