Nyfiken på maten i vår barnby i Indien? Testa kyckling kadai!
Barnen i barnbyn i Indien älskar kyckling kadai. Det är SOS-mamman Nandi Goswami som lagar den. Vill du bli lika populär? Laga den du också.
Ingredienser:
- 3-4 kycklingfiléer
- Olja till stekning
- 2 gula lökar
- 250 gr körsbärstomater
- 1 msk ingefära
- 1 msk riven vitlök
- 2 msk färsk koriander
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk gurkmeja
- 2 tsk chilipulver
- Salt och peppar
- Tillbehör: Basmatiris
Gör så här:
- Stek kycklingen i olja tillsammans med 1 tsk garam masala och salt. Lägg sedan kycklingen åt sidan.
- Stek löken i olja i en wok. Tillsätt vitlök och ingefära.
- Mixa tomaterna och häll i woken. Låt sjuda i 5 min.
- Tillsätt 1 tsk garam masala, grukmeja och chili. Blanda väl och låt såsen koka i 15 min.
- Koka riset.
- Tillsätt kycklingen och koka upp.
- Smaksätt med salt och peppar och dekorera med korianderblad.
Dela inlägget
Publicerad: 2021-02-05
Liknande
Artikel
En populär rätt från mellanöstern som SOS-mamman Rakazia i Syrien ofta lagar tillsammans med barnen.
Läs mer härArtikel
Papa rellena – peruanska kroppkakor
I barnbyn Callao i Peru lagar SOS-mamma Paulina den friterade potatisrätten papa rellena till sina barn – ungefär som en peruansk variant av kroppkakor.
Läs mer härArtikel
Mantecados – spröda kanelkakor till jul
Barnsligt enkla och goda är de här kaneldoftande kakorna som ofta bakas till jul i Spanien. Vårt recept kommer från en SOS-familj i Marocko.
Läs mer här