Nyfiken på maten i vår barnby i Indien? Testa kyckling kadai!
Barnen i barnbyn i Indien älskar kyckling kadai. Det är SOS-mamman Nandi Goswami som lagar den. Vill du bli lika populär? Laga den du också.
Ingredienser:
3-4 kycklingfiléer
Olja till stekning
2 gula lökar
250 gr körsbärstomater
1 msk ingefära
1 msk riven vitlök
2 msk färsk koriander
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
2 tsk chilipulver
Salt och peppar
Tillbehör: Basmatiris
Gör så här:
1. Stek kycklingen i olja tillsammans med 1 tsk garam masala och salt. Lägg sedan kycklingen åt sidan.
2. Stek löken i olja i en wok. Tillsätt vitlök och ingefära.
3. Mixa tomaterna och häll i woken. Låt sjuda i 5 min.
4. Tillsätt 1 tsk garam masala, grukmeja och chili. Blanda väl och låt såsen koka i 15 min.
5. Koka riset.
6. Tillsätt kycklingen och koka upp.
7. Smaksätt med salt och peppar och dekorera med korianderblad.
Foto: Iben Stjerne Christensen
Taggar
Dela inlägget
Publicerad: 2021-02-05
Liknande

Känslomässig trygghet är livsnödvändigt
Så här stöttar vi barnen som förlorat sina föräldrar i samband med jordbävningen i Marocko.
Läs mer här
Så mår barnen efter jordbävningen i Marocko
– Barnen var rädda när de kände skalven, men som tur är är barnbyn bra byggd och husen skadades inte. Barnen och ungdomarna, såväl som personal och fosterfamiljer är oskadade och i säkerhet, säger Samya El Mousti, SOS Barnbyar i Marocko.
Läs mer här
En SOS-mammas dag
Malani är mamma till nio barn. Nio barn att väcka, nio koppar te att hälla upp, nio matlådor som ska förberedas och alla barn får en puss på kinden innan de går till skolan. Malani från Sri Lanka delar med sig av sin dag som SOS-mamma.
Läs mer här