Nyhet

11-åriga Roshny drömmer om att bli läkare

I det lilla mörka plåtskjulet har Roshny och hennes mamma och lillebror bott i fem år. Roshnys pappa dog i jordbävningen, men hade sedan en lång tid varit frånvarande. Hennes mamma jobbar som tegelbärare men har svårt att få ekonomin att gå ihop och har dessutom alkoholproblem.

Därför måste Roshny jobba innan hon går till skolan, och ofta kommer hon inte ens dit. Hon får också hjälpa till mycket hemma. Hennes lärare Rukmani är orolig eftersom hon den senaste tiden missat skolan helt.

Roshny är mycket duktig i skolan och drömmer om att få gå på college och bli läkare, hon älskar böcker. När hon träffar Mia Parnevik under inspelningen av En resa för livet lovar hon att hon ska göra sitt bästa för att nå sina drömmar. 

Du kan hjälpa barn som Roshny att få en trygg uppväxt, gå i skolan och möjlighet att uppfylla sina drömmar. Bli fadder hos SOS Barnbyar, anmäl dig här! 

Missa inte En resa för livet tisdagar klockan 21 på TV3 och Viafree!

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2017-11-13

Liknande

Artikel

Jan Bardell ny styrelseordförande i SOS Barnbyar

SOS Barnbyar Sverige har valt Jan Bardell till ny styrelseordförande. Jan har lång erfarenhet från uppdrag inom näringslivet.

Läs mer här

Nyhet

Familjer evakuerades från Charkiv

SOS Barnbyar har evakuerat 17 familjer från våldet i Charkiv till västra Ukraina. Där har de fått boende för de närmaste månaderna. Nu slipper barnen höra flyglarmen under nätterna.

Läs mer här

Artikel

Solpaneler som förändrar livet

I Moçambique lever över hälften av befolkningen utan elektricitet. Och vid 18-tiden blir det kolsvart. Två familjer som hittills levt utan elektricitet är Ezedias och Cacildas. De går SOS Barnbyars yrkesutbildning i montering av solpaneler och hoppas kunna bidra både till mer elektricitet i närsamhället, effektivisera sina företag inom sömnad och försörja sina familjer.

Läs mer här