Nyhet

11-åriga Roshny drömmer om att bli läkare

I det lilla mörka plåtskjulet har Roshny och hennes mamma och lillebror bott i fem år. Roshnys pappa dog i jordbävningen, men hade sedan en lång tid varit frånvarande. Hennes mamma jobbar som tegelbärare men har svårt att få ekonomin att gå ihop och har dessutom alkoholproblem.

Därför måste Roshny jobba innan hon går till skolan, och ofta kommer hon inte ens dit. Hon får också hjälpa till mycket hemma. Hennes lärare Rukmani är orolig eftersom hon den senaste tiden missat skolan helt.

Roshny är mycket duktig i skolan och drömmer om att få gå på college och bli läkare, hon älskar böcker. När hon träffar Mia Parnevik under inspelningen av En resa för livet lovar hon att hon ska göra sitt bästa för att nå sina drömmar. 

Du kan hjälpa barn som Roshny att få en trygg uppväxt, gå i skolan och möjlighet att uppfylla sina drömmar. Bli fadder hos SOS Barnbyar, anmäl dig här! 

Missa inte En resa för livet tisdagar klockan 21 på TV3 och Viafree!

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2017-11-13

Liknande

Artikel

Känslomässig trygghet är livsnödvändigt

Så här stöttar vi barnen som förlorat sina föräldrar i samband med jordbävningen i Marocko.

Läs mer här

Nyhet

Så mår barnen efter jordbävningen i Marocko

– Barnen var rädda när de kände skalven, men som tur är är barnbyn bra byggd och husen skadades inte. Barnen och ungdomarna, såväl som personal och fosterfamiljer är oskadade och i säkerhet, säger Samya El Mousti, SOS Barnbyar i Marocko.

Läs mer här

Artikel

En SOS-mammas dag

Malani är mamma till nio barn. Nio barn att väcka, nio koppar te att hälla upp, nio matlådor som ska förberedas och alla barn får en puss på kinden innan de går till skolan. Malani från Sri Lanka delar med sig av sin dag som SOS-mamma.

Läs mer här