Nyhet

11-åriga Roshny drömmer om att bli läkare

I det lilla mörka plåtskjulet har Roshny och hennes mamma och lillebror bott i fem år. Roshnys pappa dog i jordbävningen, men hade sedan en lång tid varit frånvarande. Hennes mamma jobbar som tegelbärare men har svårt att få ekonomin att gå ihop och har dessutom alkoholproblem.

Därför måste Roshny jobba innan hon går till skolan, och ofta kommer hon inte ens dit. Hon får också hjälpa till mycket hemma. Hennes lärare Rukmani är orolig eftersom hon den senaste tiden missat skolan helt.

Roshny är mycket duktig i skolan och drömmer om att få gå på college och bli läkare, hon älskar böcker. När hon träffar Mia Parnevik under inspelningen av En resa för livet lovar hon att hon ska göra sitt bästa för att nå sina drömmar. 

Du kan hjälpa barn som Roshny att få en trygg uppväxt, gå i skolan och möjlighet att uppfylla sina drömmar. Bli fadder hos SOS Barnbyar, anmäl dig här! 

Missa inte En resa för livet tisdagar klockan 21 på TV3 och Viafree!

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2017-11-13

Liknande

Artikel

SOS Barnbyar invald som expert i Socialstyrelsens nya råd

SOS Barnbyar har valts ut som en, av totalt 17 experter från civilsamhället, till nytt råd för barn och unga.

Läs mer här

Artikel

SOS Barnbyar positiva till förslag att stärka barns rättigheter enligt barnkonventionen

SOS Barnbyar välkomnar förslagen i den statliga utredningen ”Förbättrade möjligheter för barn att utkräva sina rättigheter enligt barnkonventionen”. Utredningen har tagit ett helhetsgrepp om hur väl barn och ungas rättigheter tillvaratas i Sverige och på vilket sätt de har möjlighet att göra sina röster hörda i beslut som påverkar deras liv.

Läs mer här

Artikel

Rop på hjälp från barnbyn i Rafah – brevet till utrikesministern

Barnen i vår barnby i Rafah, Gaza, är i akut fara efter uppgifter om attacker mot staden. Det finns ingen säker plats att fly till och trots hårt arbete har vi inte hittat ett säkert sätt för barnen att lämna Gaza.

Läs mer här