Nyhet

SOS Barnbyar x Non-Violence

Foto: Johan Bergling

I samarbete med Non-Violence Project Sweden utbildas just nu 10-15 ungdomar från vårt ungdomsprogram och från Samskolan i Göteborg till trainers. Efter utbildningen kommer ungdomarna kunna utbilda andra i ickevåld, självkänsla och konflikthantering.

Anledning att just ungdomarna i våra program blir utbildade till trainers är att de besitter stor kunskap och erfarenhet i frågor som rör just konflikter och konflikthantering.

– I mitt land, Afghanistan, är det krig och livet är svårt för många människor. Kvinnor och barn har det extra svårt och jag fick lära mig om våld i krig under den här utbildningen, säger Mohammed, en av ungdomarna i vårt program.

Genom ungdomarna kan budskapet om ickevåld nå ut till fler målgrupper i Göteborgsområdet, då de i sin tur kan hålla utbildningar på uppdrag av skolor, föreningar, företag och organisationer. Arbetet är även avlönat och leder till utveckling och erfarenhet för ungdomarna.

– Jag är särskilt stolt att samarbetet med Non-Violence innebär att ungdomarna får vara proaktiva aktörer, en viktig del i utvecklingen av samarbetet, snarare än enbart passiva mottagare av information, säger Zainab Hussaini, Gruppchef på SOS Barnbyars ungdomsprogram i Göteborg.

Utbildningen pågår 10-12 februari i vårt ungdomscenter i Hammarkullen, Göteborg.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2020-02-12

Liknande

Nyhet

Barnby i Brasilien har översvämmats

Vår barnby i Porto Alegre, Brasilien, har tvingats evakuera på grund av extrema väderförhållanden. Barnbyn står nu under vatten. Ingen av de andra barnbyarna i Brasilien har påverkats.

Läs mer här

Artikel

Maysa, tre år, hittades helt ensam i krigets Gaza

En treårig flicka gick fram till en kontrollpunkt i Gaza. Hon var smutsig och hade sår på kroppen. Hon var helt ensam.

Läs mer här

Artikel

SOS Nytt: Barn ska inte tvingas arbeta

Den här månaden fokuserar vi på SOS Barnbyar, just på vikten av att barn inte ska tvingas arbeta. I det här nyhetsbrevet kan du läsa mer.

Läs mer här