Nyhet

SOS Barnbyar x Non-Violence

Foto: Johan Bergling

I samarbete med Non-Violence Project Sweden utbildas just nu 10-15 ungdomar från vårt ungdomsprogram och från Samskolan i Göteborg till trainers. Efter utbildningen kommer ungdomarna kunna utbilda andra i ickevåld, självkänsla och konflikthantering.

Anledning att just ungdomarna i våra program blir utbildade till trainers är att de besitter stor kunskap och erfarenhet i frågor som rör just konflikter och konflikthantering.

– I mitt land, Afghanistan, är det krig och livet är svårt för många människor. Kvinnor och barn har det extra svårt och jag fick lära mig om våld i krig under den här utbildningen, säger Mohammed, en av ungdomarna i vårt program.

Genom ungdomarna kan budskapet om ickevåld nå ut till fler målgrupper i Göteborgsområdet, då de i sin tur kan hålla utbildningar på uppdrag av skolor, föreningar, företag och organisationer. Arbetet är även avlönat och leder till utveckling och erfarenhet för ungdomarna.

– Jag är särskilt stolt att samarbetet med Non-Violence innebär att ungdomarna får vara proaktiva aktörer, en viktig del i utvecklingen av samarbetet, snarare än enbart passiva mottagare av information, säger Zainab Hussaini, Gruppchef på SOS Barnbyars ungdomsprogram i Göteborg.

Utbildningen pågår 10-12 februari i vårt ungdomscenter i Hammarkullen, Göteborg.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2020-02-12

Liknande

Artikel

Så påverkas SOS Barnbyar av militärkuppen i Niger

För två månader sedan tog militären makten i Niamey. Kuppen i Niger fördömdes omedelbart av Västafrikanska staters ekonomiska gemenskap (ECOWAS), som införde kraftiga ekonomiska sanktioner mot landet och hotade med ett militärt ingripande.

Läs mer här

Artikel

Känslomässig trygghet är livsnödvändig

SOS Barnbyar i Marocko arbetar nu med lokala myndigheter för att stötta de barn som drabbats av jordbävningen i landet, och som nu står helt ensamma. Så här stöttar vi barnen som förlorat sina föräldrar i samband med jordbävningen i Marocko.

Läs mer här

Nyhet

Så mår barnen efter jordbävningen i Marocko

– Barnen var rädda när de kände skalven, men som tur är är barnbyn bra byggd och husen skadades inte. Barnen och ungdomarna, såväl som personal och fosterfamiljer är oskadade och i säkerhet, säger Samya El Mousti, SOS Barnbyar i Marocko.

Läs mer här