Bli fadder

Michael Karlsson, ordförande
Per Schlingmann, vice ordförande
Signhild Arnegård Hansen, ledamot
Negin Azimi, ledamot
Filippa Bergin, ledamot
Bodil Långberg, ledamot
Pär Svärdson, ledamot
Hidayet Tercan, ledamot

Michael Karlsson, ordförande, är advokat och delägare i Mannheimer Swartling advokatbyrå med företagsöverlåtelser som sitt speciella kompetensområde. Sitter i styrelsen för SOS Children´s Villages International. Michael Karlsson har arbetat i SOS-Barnbyars styrelse sedan år 2003 och varit ordförande sedan 2008.  Han har tidigare arbetat för den ideella organisationen Advokater utan gränser, som han var med och startade 1998. Under ett antal år var han också engagerad i styrelsen för Amnesty Business Group. Närvaro 2016: 7 av 8 möten.

Per Schlingmann, har haft centrala roller i förnyelsen av Moderaterna som kommunikationschef, partisekreterare och chefsstrateg. Har varit statssekreterare i Statsrådsberedningen samt har erfarenhet från näringslivet som verksam inom MTG, Hill & Knowlton. Är en av grundarna och vd för kommunikationsbyrån Spider Relations. Närvaro 2016: 7 av 8 möten.

Signhild Arnegård Hansen – Fil.kand samt journalistutbildning. Grundare, ägare till Svenska Lantchips, där hon även är styrelseordförande. Har varit ordförande för organisationen Svenskt Näringsliv under åren 2007-2010, samt vice ordförande i Business Europe. Har ett flertal styrelseuppdrag inom Näringsliv och Akademi.  Tilldelades utmärkelsen ”Årets Ruter Dam” 2007, ett pris som delas ut till framstående kvinnor på höga chefsposter i näringslivet. Närvaro 2016: 5 av 8 möten.

Negin Azimi är grundare och föreläsare på Negin Azimi Consulting och verksamhetsansvarig på TEDxYouth Stockholm. Har tidigare varit ambassadör för Robert F Kennedy Center samt stiftelsen Fryshuset. Har fått utmärkelser som Sveriges Supertalang 2016 & En av 20 unga stjärnskott som bygger framtiden Av Veckans Affärer, samt blivit utsedd till en av näringslivets superkommunikatörer 2016 av Resumé. 2014 utsågs hon till Sveriges Ungdomsentreprenör. Nyinvald i styrelsen april 2017.

Filippa Bergin är jurist och har tidigare arbetat för FN och andra organisationer i bl.a. Vietnam, Kambodja, Geneve och Öst-Timor med fokus på mänskliga rättigheter. Idag är hon hållbarhetschef på Storebrand/SPP. Tidigare ansvarig på Amnesty Business Group, hållbarhetschef på Axstores och VD och grundare av investmentbolaget Invest in Change AB. Närvaro 2016: 6 av 8 möten.

Bodil Långberg, egen företagare inom frågor som brett berör barns och ungas rättigheter. Har tidigare varit generalsekreterare i BRIS, chef för Stiftelsen Allmänna Barnhuset samt VD i Sätra Bruk AB. Har lett statliga utredningar kring barns utsatthet. Del av nätverket Resource People. Närvaro 2016: 8 av 8 möten.

Pär Svärdson är grundare och VD för Apotea AB. Är även en av grundarna till nätbokhandeln Adlibris som lanserades 1997. Verksam som styrelseledamot i bland annat Babyland Nordic, MARGE Arkitekter och Happy Yachting AB. Utsågs till Årets företagare av Företagarna 2015 och nominerades till Sveriges affärsbragd av SvD 2015. Nyinvald i styrelsen april 2016. Närvaro 2016: 5 av 8 möten.

Hidayet Tercan är grundare och VD för Tjikko AB. Tidigare affärsutvecklare inom Åhléns-koncernen och byggde sedan upp och var VD för vårdbemanningsföretaget Zemrete. Styrelseuppdrag i bland annat Byggmästare Anders J Ahlström Holding AB, My Academy Sweden AB och Ebbas hem AB. Har flera gånger nominerats till utmärkelsen Årets Entreprenör och utnämnts till en av de 50 mäktigaste IT-personligheterna i Sverige av tidningen Ny Teknik. Nyinvald i styrelsen april 2016. Närvaro 2016: 4 av 8 möten.