Thadi sov utomhus i tre år

I tre år sov 9-åriga Thadi och hans bror Royd ute på en veranda tillsammans med sin mormor Judith. När regnet föll sov de i ett utedass som inte längre användes. 

Judith har förlorat sin man och deras fem vuxna barn och för henne var det både viktigt och självklart att det var hon som skulle ta hand om sina två barnbarn när de förlorade sina föräldrar. Hon ville inte att barnen skulle behöva byta skola, så hon såg ingen annan utväg än att sova på verandan som hon lånade av en bekant.

Judith och hennes två barnbarn är nu en del av SOS Barnbyars familjestärkande program. Nu bor de i SOS Barnbyars gamla kontor i väntan på sitt nya hus. Det nya huset ligger nära en vattenbrunn och det är gångavstånd till både skolan och marknaden där Judith kan sälja kol och sötpotatis.  Familjen får hjälp med mat och sjukvård och Thandi och Royd går i skolan. Thadi drömmer om att bli läkare och hans storebror Royd drömmer om att bli ingenjör.

Med ditt stöd kan vi hjälpa fler familjer som Thadis. Som månadsgivare bestämmer du själv hur mycket du vill ge, och du kan när som helst justera beloppet. Varmt tack för att du är Familjefadder!

Du kan enkelt hantera ditt engagemang genom att logga in.