Nyhet

2 frågor till SOS Barnbyars nya tf generalsekreterare

Foto: Isabell Sjöberg

Vår generalsekreterare Anna Ernestam stöttar tillfälligt upp som COO på vår federations huvudkontor i Österrike. Därför kliver Petra Nyberg, programchef, in som SOS Barnbyar Sveriges tf generalsekreterare i ett halvår framåt. Här är två snabba frågor till henne.

Vad tycker du är det bästa med SOS Barnbyars arbete?
− Vår styrka är att vi arbetar både praktiskt med barn, unga och föräldrar och stärker systemen som skyddar barn genom påverkan baserad på vår kunskap. Att vi dessutom finns på plats världen över genom våra systerföreningar och därmed har djup kunskap om barns situation och kan finnas där för dem långsiktigt känns väldigt bra.

Berätta om ett minne från när du har besökt SOS Barnbyars verksamheter.
− Mitt starkaste minne är från mitt besök hos SOS Grekland på Lesbos. De arbetade med flyktingarna i de stora lägren genom att varje dag hämta en stor grupp barn med buss, ta dem till en byggnad i stan där de fick gå i skolan. Skillnaden det gjorde för dessa barn, att för några timmar om dagen få sitta på en stol och lära sig, äta varm mat på tallrik, leka under rasten och inte befinna sig bland långa rader av tält i lera är något som etsats sig kvar. De fick vara barn och de hade roligt.🔸

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2023-10-17

Liknande

Artikel

Fler verktyg för att förebygga brott – det här tycker SOS Barnbyar

Remissvar: Fler verktyg i socialtjänsternas arbete för att förebygga brott och stärka skyddet för barn. DS 2023:15

Läs mer här

Artikel

En uppväxt fri från våld − därför välkomnar vi utredningens förslag

Remissvar En uppväxt fri från våld – En nationell strategi för att förebygga och bekämpa våld mot barn (SOU 2022:70)

Läs mer här

Artikel

Sverige – barn har rätt att komma till tals

Sveriges radio ekot har nyligen rapporterat att ”i vart tredje fall ekot granskat där barn under 15 år omhändertogs på grund av eget beteende, framgår inte barnens inställning till vården.” SOS Barnbyar tycker att Sverige behöver göra bättre.

Läs mer här