SOS Barnbyar Logo Orange

Nyhet

Ytterligare 2,1 miljoner – från Postkodlotteriet

SOS Barnbyar får 2,1 miljoner kronor från Postkodlotteriet. Det här sker i samband med att Postkodlotteriet delar ut sammanlagt 70,4 miljoner kronor till 56 ideella organisationer.

Glädjande besked från Postkodlotteriet!

– De ideella organisationernas insatser är viktigare än någonsin, säger Postkodlotteriets vd Eva Struving. Tack vare våra lottköpare kan vi bidra ytterligare till organisationernas verksamheter i det här svåra läget.

SOS Barnbyars generalsekreterare Anna Ernestam gläds över beskedet.

– Vi är oerhört tacksamma för det extra tillskottet vi har fått från Postkodlotteriet. I dessa Corona tider då insamlingsarbetet stött på en hel del utmaningar samtidigt som vi sett ökade behov i Sverige och i världen är det så glädjande att få möjligheten att hjälpa fler barn och unga vuxna i våra verksamheter. Det behövs mer resurser, en stor portion medmänsklighet och att vi arbetar tillsammans för att få det att hända. Stort tack Postkodlotteriet!

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2020-10-20

Liknande

Artikel

SOS Barnbyar skapar en ännu bättre verksamhet

SOS Barnbyar har ett pågående arbete för att ytterligare förbättra skyddet av barn i våra verksamheter.

Läs mer här

Nyhet

Postkodlotteriet ger 21 miljoner kronor till SOS Barnbyar

Läs mer här

Artikel

Barnen bortom badparadiset

Många förknippar Tanzanias örike Zanzibar med turism, vita sandstränder och kristallklart vatten. Men bakom lyxhotellen finns ett liv i fattigdom som hindrar många barn från att äta sig mätta, gå i skolan och växa upp med sina föräldrar. Sedan 1990-talet har SOS Barnbyar arbetat för att ge just dessa barn i Zanzibar en trygg uppväxt.

Läs mer här