Nyhet

Ytterligare 2,1 miljoner – från Postkodlotteriet

SOS Barnbyar får 2,1 miljoner kronor från Postkodlotteriet. Det här sker i samband med att Postkodlotteriet delar ut sammanlagt 70,4 miljoner kronor till 56 ideella organisationer.

Glädjande besked från Postkodlotteriet!

– De ideella organisationernas insatser är viktigare än någonsin, säger Postkodlotteriets vd Eva Struving. Tack vare våra lottköpare kan vi bidra ytterligare till organisationernas verksamheter i det här svåra läget.

SOS Barnbyars generalsekreterare Anna Ernestam gläds över beskedet.

– Vi är oerhört tacksamma för det extra tillskottet vi har fått från Postkodlotteriet. I dessa Corona tider då insamlingsarbetet stött på en hel del utmaningar samtidigt som vi sett ökade behov i Sverige och i världen är det så glädjande att få möjligheten att hjälpa fler barn och unga vuxna i våra verksamheter. Det behövs mer resurser, en stor portion medmänsklighet och att vi arbetar tillsammans för att få det att hända. Stort tack Postkodlotteriet!

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2020-10-20

Liknande

Artikel

Känslomässig trygghet är livsnödvändig

SOS Barnbyar i Marocko arbetar nu med lokala myndigheter för att stötta de barn som drabbats av jordbävningen i landet, och som nu står helt ensamma. Så här stöttar vi barnen som förlorat sina föräldrar i samband med jordbävningen i Marocko.

Läs mer här

Nyhet

Så mår barnen efter jordbävningen i Marocko

– Barnen var rädda när de kände skalven, men som tur är är barnbyn bra byggd och husen skadades inte. Barnen och ungdomarna, såväl som personal och fosterfamiljer är oskadade och i säkerhet, säger Samya El Mousti, SOS Barnbyar i Marocko.

Läs mer här

Artikel

En SOS-mammas dag

Malani är mamma till nio barn. Nio barn att väcka, nio koppar te att hälla upp, nio matlådor som ska förberedas och alla barn får en puss på kinden innan de går till skolan. Malani från Sri Lanka delar med sig av sin dag som SOS-mamma.

Läs mer här