Nyhet

Generalsekreterare Anna Ernestam: ”Vi riskerar en akademisk tillbakagång”

I SOS Barnbyars podcast berättar generalsekreterare Anna Ernestam om utmaningarna i sviterna av coronapandemin.

Forskning visar att utebliven utbildning kan påverka ditt liv i decennier, berättar Anna Ernestam, SOS Barnbyar.

En och en halv miljard barn och unga går inte i skola på grund av pandemin. Det är en enorm siffra och det får mycket längre konsekvenser än i stunden.

– Om vi skulle lära oss av historien, vi är ofta jättedåliga på det. Men forskning visar att folk som inte gick i skola under andra världskriget hade lägre inkomster i upp till 40 år efteråt.

Det här är något som fler och fler nu menar kan hända efter coronapandemin.

– Vi på SOS Barnbyar försöker hjälpa barnen och ungdomarna att fortsätta få sin undervisning trots att situationen är så förändrad. Och skulle det ske ett avbrott i undervisningen försöker vi hjälpa dem att komma tillbaka. Det är så viktigt att vi gör det här, berättar Anna Ernestam, generalsekreterare SOS Barnbyar i podcasten SOS Barnbyars podcast.

  • Om du inte har något av dem går det bra här!

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2020-09-04

Liknande

Nyhet

Unga berättar om livet efter samhällsvård i ny podd

Nu presenterar SOS Barnbyar podcastserien På egna ben. I poddserien berättar fem unga om sina egna erfarenheter av hur det är att behöva möta vuxenlivet helt på egen hand och vilka konsekvenser det får när samhället brister.

Läs mer här

Artikel

Syftet med soppåsen

Omslaget till vår poddserie På egna ben är illustrerat av Noah, 22 år, som har egen erfarenhet av samhällsvård. Idag är hon ungdomskonsult i våra program där hon stöttar andra ungdomar med liknande bakgrund, på väg in i vuxenlivet. Här berättar hon vad hon vill att omslagsbilden ska förmedla.

Läs mer här

Nyhet

Podcasten avsnitt 10

Så får 800 jordbrukare i Moçambique stöd från Sverige. "Att förbättra jordbrukarnas kapacitet och ekonomiska styrka är avgörande för att minska fattigdomen men också för att trygga deras livsmedelsförsörjning."

Läs mer här