Artikel

Baby Moto räddade sonen

Många små barn i Togo riskerar sina liv på grund av undernäring – något som Baby Moto arbetar för att bekämpa. När Ahoefas son bara var tre månader höll han på att dö av just det. Räddningen blev barnmorskorna på motorcykel.

Bebis i vit mössa sitter i mammas knä och pappa bredvid
– Läkarna sa att jag skulle be för att min son skulle överleva, för det fanns inte mycket annat de kunde göra för att rädda honom. Men Baby Moto’s team tog situationen i egna händer och gav honom den vård, mediciner och näring han behövde för att överleva. Han skulle ha dött om programmet inte hade funnits, berättar Ahoefa.

Sonen överlevde och är nu en frisk sexmånaders bebis med ett finurligt litet leende på läpparna.

Förutom den medicinska vården, utbildar barnmorskorna mammor i näringslära för att ge dem verktyg och kunskap att vägleda och kunna ge sina barn en bra och hälsosam start i livet.

– Jag har lärt mig att berika mjöl genom att blanda moringa, soja, majs och socker. Det är både mättande och barnen älskar det, förklarar Ahoefa.

Foto: Jessica Tradari

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2023-05-02

Liknande

Artikel

Sparlånegrupper förändrade situationen

Hon fick flera inkomster och blev självförsörjande – vilket säkrade sonens skolgång.

Läs mer här

Artikel

Så stöttar Baby Moto hela familjen

Även barnmorskor kan åka motorcykel! SOS Barnbyars projekt Baby Moto söker upp mödrar, gravida och barn som lever i utsatthet på landsbygden i västafrikanska Togo. Projektet stärker även familjerna genom utbildning i inkomstgenererande verksamheter och stöd till att sätta upp sparlånegrupper.

Läs mer här

Artikel

”Att få jobba som SOS-mamma har varit en dröm för mig”

Foto: Djomeda Kenkou Berätta om dig själv! – Jag heter Kanyemba Komboni Genéviève och är 44 år gammal. Jag är SOS-mamma i en barnby i Togo. Hur länge har du arbetat på SOS Barnbyar? – Jag har varit med sedan starten när just den här verksamheten öppnade 2019. Men att få jobba som SOS-mamma har &hellip; <a href="https://sos-barnbyar.se/baby-moto-raddade-sonen/">Continued</a>

Läs mer här