SOS Barnbyar Logo Orange

Artikel

Baby Moto räddade sonen

Många små barn i Togo riskerar sina liv på grund av undernäring – något som Baby Moto arbetar för att bekämpa. När Ahoefas son bara var tre månader höll han på att dö av just det. Räddningen blev barnmorskorna på motorcykel.

Bebis i vit mössa sitter i mammas knä och pappa bredvid
– Läkarna sa att jag skulle be för att min son skulle överleva, för det fanns inte mycket annat de kunde göra för att rädda honom. Men Baby Moto’s team tog situationen i egna händer och gav honom den vård, mediciner och näring han behövde för att överleva. Han skulle ha dött om programmet inte hade funnits, berättar Ahoefa.

Sonen överlevde och är nu en frisk sexmånaders bebis med ett finurligt litet leende på läpparna.

Förutom den medicinska vården, utbildar barnmorskorna mammor i näringslära för att ge dem verktyg och kunskap att vägleda och kunna ge sina barn en bra och hälsosam start i livet.

– Jag har lärt mig att berika mjöl genom att blanda moringa, soja, majs och socker. Det är både mättande och barnen älskar det, förklarar Ahoefa.

Foto: Jessica Tradari

Ge en morsdags-gåva

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2023-05-02

Liknande

Nyhet

Barns rätt till mental hälsa och utbildning i katastrofer

Den 7 juni deltog vi på lunchseminarium i riksdagen lett av Aylin Fazelian, riksdagsledamot (s), medlem av utbildningsutskottet. Inbjudna talare var Yasmine Sherif, Executive Director för FN:s fond för utbildning i katastrofområden (ECW/Education Cannot Wait), vår generalsekreterare Anna Ernestam och Peter Brune, generalsekreterare på War Child Sverige.

Läs mer här

Blogg

Sången alla unga borde få sjunga

Studentens lyckliga dar. För unga som vuxit upp i samhällsvård kan känslan vara en annan när de tvingas ut i vuxenlivet. Ta del av Anna Ernestams blogginlägg.

Läs mer här

Artikel

Sommartips från barnbyn

Sommartips från barnen i en av våra barnbyar i Laos.

Läs mer här