Artikel

En dag i Nanis liv

Nani är 11 år och går i sjätte klass. När hon var en och en halv månad gammal gick hennes mamma bort. Då blev Nani blev det första barnet som kom till den här barnbyn i Malawi. Idag bor Nani med sin SOS-mamma Nellie och sina SOS-syskon.

Följ med en dag i hennes liv!

Kl. 8.00 Det är söndag morgon och Nani har sovmorgon som vanligt under helgen. När det är dags att gå upp bäddar hon sin säng och lägger dockorna hon älskar att leka med på sin kudde. Nani delar rum med sina två äldre systrar.
Kl. 8.20 Nani borstar tänderna i badrummet.
Kl. 8.25 Dags för frukost! Hela familjen äter gröt tillsammans. ”Det här äter vi varje söndag”, berättar Nani. ”Det är så gott! Vi har inte bråttom utan kan sitta länge och äta eftersom ingen av oss ska till skolan idag. Vi har tid att äta, prata och skratta.”
Kl. 9.30 Nani hjälper till med lite sysslor hemma.
Kl. 10.30 Nanis SOS-mamma älskar att fixa hennes hår. ”Det här är min prinsessa.”, säger Nellie.
Kl. 11.00 Familjen har samlats runt soffbordet, det är dags för att spela en omgång kort. ”Jag förstår inte riktigt det här spelet. Men det är roligt och jag spelar ändå, för att umgås med min familj”, säger Nani.
Kl. 12.30 Lunchdags! Det blir kyckling, ris och grönsaker. Nani och hennes bror hjälps åt med grönsakerna.
KL. 14.20 Nani har satt sig på sitt rum för att rita en stund. ”Det här är en design jag skulle vilja sy. Att skissa är min hobby, men min dröm är att jobba som revisor i framtiden.”
Kl. 15.00 Nani och hennes kompisar har en dansgrupp. De dansar och sjunger till Malawiska låtar. ”Jag älskar att dansa”, säger Nani. ”Det gör mig så glad.”
Kl. 17.00 Läxläsning! Mamma Nellie finns där för att hjälpa till.

En helt vanlig söndag.

Foto: Cornel van Heerden

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2022-01-20

Liknande

Artikel

Känslomässig trygghet är livsnödvändig

SOS Barnbyar i Marocko arbetar nu med lokala myndigheter för att stötta de barn som drabbats av jordbävningen i landet, och som nu står helt ensamma. Så här stöttar vi barnen som förlorat sina föräldrar i samband med jordbävningen i Marocko.

Läs mer här

Nyhet

Så mår barnen efter jordbävningen i Marocko

– Barnen var rädda när de kände skalven, men som tur är är barnbyn bra byggd och husen skadades inte. Barnen och ungdomarna, såväl som personal och fosterfamiljer är oskadade och i säkerhet, säger Samya El Mousti, SOS Barnbyar i Marocko.

Läs mer här

Artikel

En SOS-mammas dag

Malani är mamma till nio barn. Nio barn att väcka, nio koppar te att hälla upp, nio matlådor som ska förberedas och alla barn får en puss på kinden innan de går till skolan. Malani från Sri Lanka delar med sig av sin dag som SOS-mamma.

Läs mer här