Nyhet

Haiti ett år efter orkanen Matthew

För exakt ett år sedan, den 4 oktober 2016, svepte orkanen Matthew in över södra Haiti. Orkanen, som var klassad som kategori 4 på skalan, skadade flera hem och skolan i vår barnby Les Cayes. I samhällen runtomkring förlorade många familjer sina hem och möjligheten att försörja sig.

Darius Celigny, från SOS Barnbyar Haiti, beskriver den genomförda katastrofinsatsen som omfattande. ”Vårt arbete har varit fokuserat på att hjälpa drabbade familjer att kunna försörja sig och dela ut förnödenheter för att möta familjernas mest akuta behov”, berättar han. I Haiti har hygienartiklar och mat delats ut, barnbyn Les Cayes har renoverats, fyra skolor har startats i katastrofdrabbade samhällen och barn har fått tillgång till psykologiskt stöd. Familjer som försörjer sig genom jordbruk har också fått tillgång till verktyg, boskap, utsäde och veterinärkliniker.

När en naturkatastrof inträffar är det alltid barnen som drabbas hårdast. I katastrofsituationer fokuserar vi på de mest akuta behoven, men det övergår sedan till att stärka samhällen långsiktigt. ”Vi tror att med fortsatt stöd kan drabbade barn och familjer bygga upp inte bara sina hem, men också sin framtid”, säger Celigny.

Bildtext: Bilden är av barnen på en av våra samlingslokaler efter orkanen Matthew.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2017-10-04

Liknande

Nyhet

Psykologiskt stöd ger barn trygghet efter missilattacken mot Israel

De iranska attackerna mot Israel i söndags orsakade rädsla och oro hos barn och ungdomar i våra program i landet. En 7-årig flicka skadades.

Läs mer här

Artikel

Workwear for Kids – en kollektion som står upp mot barnarbete

Med initiativet Workwear for Kids strävar vi efter att öka medvetenheten om de hårda förhållanden för barnarbete och säkerställa att en fråga som är mycket relevant för miljontals barns vardagsliv, fortsätter att få den uppmärksamhet den förtjänar från allmänheten.

Läs mer här

Artikel

Jon Henrik Fjällgren: ”Fler borde engagera sig för barnen”

Jon Henrik Fjällgren berättar om besöket i barnbyn och varför fler bör engagera sig.

Läs mer här