Nyhet

Kriget i Tigray, Etiopien, drabbar miljoner

SOS Barnbyar har verksamhet i Tigray-provinsens huvudstad Mekelle. All kommunikation med området har försvårats avsevärt sedan kriget drog igång och det är svårt att få löpande information. Det vi vet nu är att staden Mekelle har klarat sig från konflikten såhär långt. Striderna som pågår är mellan 50 och 150 kilometer ifrån staden.

Om situationen förvärras och kommer närmare evakuerar SOS Barnbyar barnen och familjerna i vår verksamhet.

Kriget i Tigrayprovinsen i norra Etiopien har gjort att 2,3 miljoner barn nu är i akut behov av humanitär hjälp. Tusentals människor har flytt den beväpnade konflikten och sökt skydd i Sudan. Hundratals har förlorat sina liv.

Situationen i etiopiska regionen Tigray oroar många. Vi på SOS Barnbyar bevakar händelserna och återkommer om förutsättningarna för våra verksamheter förändras.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2020-12-07

Liknande

Artikel

SOS Barnbyar invald som expert i Socialstyrelsens nya råd

SOS Barnbyar har valts ut som en, av totalt 17 experter från civilsamhället, till nytt råd för barn och unga.

Läs mer här

Artikel

SOS Barnbyar positiva till förslag att stärka barns rättigheter enligt barnkonventionen

SOS Barnbyar välkomnar förslagen i den statliga utredningen ”Förbättrade möjligheter för barn att utkräva sina rättigheter enligt barnkonventionen”. Utredningen har tagit ett helhetsgrepp om hur väl barn och ungas rättigheter tillvaratas i Sverige och på vilket sätt de har möjlighet att göra sina röster hörda i beslut som påverkar deras liv.

Läs mer här

Artikel

Rop på hjälp från barnbyn i Rafah – brevet till utrikesministern

Barnen i vår barnby i Rafah, Gaza, är i akut fara efter uppgifter om attacker mot staden. Det finns ingen säker plats att fly till och trots hårt arbete har vi inte hittat ett säkert sätt för barnen att lämna Gaza.

Läs mer här