Nyhet

Kriget i Tigray, Etiopien, drabbar miljoner

SOS Barnbyar har verksamhet i Tigray-provinsens huvudstad Mekelle. All kommunikation med området har försvårats avsevärt sedan kriget drog igång och det är svårt att få löpande information. Det vi vet nu är att staden Mekelle har klarat sig från konflikten såhär långt. Striderna som pågår är mellan 50 och 150 kilometer ifrån staden.

Om situationen förvärras och kommer närmare evakuerar SOS Barnbyar barnen och familjerna i vår verksamhet.

Kriget i Tigrayprovinsen i norra Etiopien har gjort att 2,3 miljoner barn nu är i akut behov av humanitär hjälp. Tusentals människor har flytt den beväpnade konflikten och sökt skydd i Sudan. Hundratals har förlorat sina liv.

Situationen i etiopiska regionen Tigray oroar många. Vi på SOS Barnbyar bevakar händelserna och återkommer om förutsättningarna för våra verksamheter förändras.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2020-12-07

Liknande

Artikel

Känslomässig trygghet är livsnödvändigt

Så här stöttar vi barnen som förlorat sina föräldrar i samband med jordbävningen i Marocko.

Läs mer här

Nyhet

Så mår barnen efter jordbävningen i Marocko

– Barnen var rädda när de kände skalven, men som tur är är barnbyn bra byggd och husen skadades inte. Barnen och ungdomarna, såväl som personal och fosterfamiljer är oskadade och i säkerhet, säger Samya El Mousti, SOS Barnbyar i Marocko.

Läs mer här

Artikel

En SOS-mammas dag

Malani är mamma till nio barn. Nio barn att väcka, nio koppar te att hälla upp, nio matlådor som ska förberedas och alla barn får en puss på kinden innan de går till skolan. Malani från Sri Lanka delar med sig av sin dag som SOS-mamma.

Läs mer här