Nyhet

Kriget i Tigray, Etiopien, drabbar miljoner

SOS Barnbyar har verksamhet i Tigray-provinsens huvudstad Mekelle. All kommunikation med området har försvårats avsevärt sedan kriget drog igång och det är svårt att få löpande information. Det vi vet nu är att staden Mekelle har klarat sig från konflikten såhär långt. Striderna som pågår är mellan 50 och 150 kilometer ifrån staden.

Om situationen förvärras och kommer närmare evakuerar SOS Barnbyar barnen och familjerna i vår verksamhet.

Kriget i Tigrayprovinsen i norra Etiopien har gjort att 2,3 miljoner barn nu är i akut behov av humanitär hjälp. Tusentals människor har flytt den beväpnade konflikten och sökt skydd i Sudan. Hundratals har förlorat sina liv.

Situationen i etiopiska regionen Tigray oroar många. Vi på SOS Barnbyar bevakar händelserna och återkommer om förutsättningarna för våra verksamheter förändras.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2020-12-07

Liknande

Artikel

Jan Bardell ny styrelseordförande i SOS Barnbyar

SOS Barnbyar Sverige har valt Jan Bardell till ny styrelseordförande. Jan har lång erfarenhet från uppdrag inom näringslivet.

Läs mer här

Nyhet

Familjer evakuerades från Charkiv

SOS Barnbyar har evakuerat 17 familjer från våldet i Charkiv till västra Ukraina. Där har de fått boende för de närmaste månaderna. Nu slipper barnen höra flyglarmen under nätterna.

Läs mer här

Artikel

Solpaneler som förändrar livet

I Moçambique lever över hälften av befolkningen utan elektricitet. Och vid 18-tiden blir det kolsvart. Två familjer som hittills levt utan elektricitet är Ezedias och Cacildas. De går SOS Barnbyars yrkesutbildning i montering av solpaneler och hoppas kunna bidra både till mer elektricitet i närsamhället, effektivisera sina företag inom sömnad och försörja sina familjer.

Läs mer här