Mexikansk zucchinigryta
Ingredienser:
6 portioner
• 6-8 zucchini
• 6 tomater
• ½ lök
• 3 gröna chilipeppar
• ¼ kruka koriander
• 3 matskedar rapsolja
• Salt och peppar
Gör så här:
1. Tvätta grönsakerna noga och skär i små bitar.
2. Häll rapsoljan och zucchinin i en panna och stek i 10–15 minuter. Ju större bitar, desto längre tid behöver du steka.
3. Tillsätt tomaterna, löken och chilin. Låt puttra på svag värme i 10 minuter, rör om då och då.
4. Smaksätt sedan röran genom att tillsätta koriandern och krydda med salt och peppar.
5. Låt allt puttra i ytterligare några minuter och servera sedan med exempelvis ris och valfri ost eller kött.
Dela inlägget
Publicerad: 2021-03-10
Liknande
Artikel
En populär rätt från mellanöstern som SOS-mamman Rakazia i Syrien ofta lagar tillsammans med barnen.
Läs mer härArtikel
Papa rellena – peruanska kroppkakor
I barnbyn Callao i Peru lagar SOS-mamma Paulina den friterade potatisrätten papa rellena till sina barn – ungefär som en peruansk variant av kroppkakor.
Läs mer härArtikel
Mantecados – spröda kanelkakor till jul
Barnsligt enkla och goda är de här kaneldoftande kakorna som ofta bakas till jul i Spanien. Vårt recept kommer från en SOS-familj i Marocko.
Läs mer här