Mexikansk zucchinigryta
Ingredienser:
6 portioner
• 6-8 zucchini
• 6 tomater
• ½ lök
• 3 gröna chilipeppar
• ¼ kruka koriander
• 3 matskedar rapsolja
• Salt och peppar
Gör så här:
1. Tvätta grönsakerna noga och skär i små bitar.
2. Häll rapsoljan och zucchinin i en panna och stek i 10–15 minuter. Ju större bitar, desto längre tid behöver du steka.
3. Tillsätt tomaterna, löken och chilin. Låt puttra på svag värme i 10 minuter, rör om då och då.
4. Smaksätt sedan röran genom att tillsätta koriandern och krydda med salt och peppar.
5. Låt allt puttra i ytterligare några minuter och servera sedan med exempelvis ris och valfri ost eller kött.



Taggar
Dela inlägget
Publicerad: 2021-03-10
Liknande

SOS Barnbyar skapar en ännu bättre verksamhet
SOS Barnbyar har ett pågående arbete för att ytterligare förbättra skyddet av barn i våra verksamheter.
Läs mer härBarnen bortom badparadiset
Många förknippar Tanzanias örike Zanzibar med turism, vita sandstränder och kristallklart vatten. Men bakom lyxhotellen finns ett liv i fattigdom som hindrar många barn från att äta sig mätta, gå i skolan och växa upp med sina föräldrar. Sedan 1990-talet har SOS Barnbyar arbetat för att ge just dessa barn i Zanzibar en trygg uppväxt.
Läs mer här