Nyhet

Postkodlotteriet ger 21 miljoner kronor till SOS Barnbyar

I år får SOS Barnbyar 21 miljoner kronor från Postkodlotteriet.

– Det är helt fantastiskt. Tack vare Postkodlotteriet och alla lottköpare kan vi stötta ännu fler barn, säger Anna Ernestam, generalsekreterare på SOS Barnbyar Sverige.

Sedan 2008 har SOS Barnbyar varit förmånstagare hos Postkodlotteriet som nu gett över 300 miljoner kronor till SOS Barnbyars arbete.

Även förra året fick SOS Barnbyar stöd, som bland annat använts för att ge flickor gratis mensskydd varje månad i Bangladesh. Initiativet stärker flickornas skolgång och bidrar till att motverka användandet av andra, ofta skadliga, metoder som i de mest allvarliga fallen kan leda till både infektioner och infertilitet.

– De här pengarna är en viktig del i att finansiera våra projekt i världen. Genom åren är det väldigt många länder som fått stödet, säger Anna Ernestam.
Postkodlotteriets medel har till exempel gått till att bygga upp SOS Barnbyars verksamhet i Ukraina vilket i dagsläget känns ovärderligt och viktigt.

SOS Barnbyar är en av de 60 organisationer som tillsammans gör skillnad. Det är det som kallas #postkodeffekten.

Ta reda på mer om Postkodlotteriets utdelning.

Dela inlägget

Publicerad: 2023-03-15

Liknande

Nyhet

Postkodlotteriet stöttar SOS Barnbyar med 21 miljoner

Det bidrar till vårt långsiktiga arbetet för att fler barn ska få växa upp i trygghet och få sina grundläggande rättigheter uppfyllda.

Läs mer här

Nyhet

20 miljoner från Postkodlotteriet till vårt Drömprojekt i Ukraina

För att öka antalet familjehem i Ukraina, och stärka de existerande, får SOS Barnbyar 20 miljoner från Postkodlotteriet för att genomföra ett Drömprojekt.

Läs mer här

Nyhet

Ytterligare 2,1 miljoner – från Postkodlotteriet

SOS Barnbyar får 2,1 miljoner kronor från Postkodlotteriet. Det här sker i samband med att Postkodlotteriet delar ut sammanlagt 70,4 miljoner kronor till 56 ideella organisationer. –&nbsp;De ideella organisationernas insatser är viktigare än någonsin, säger Postkodlotteriets vd Eva Struving. Tack vare våra lottköpare kan vi bidra ytterligare till organisationernas verksamheter i det här svåra läget. &hellip; <a href="https://sos-barnbyar.se/postkodlotteriet-ger-21-miljoner-kronor-till-sos-barnbyar/">Continued</a>

Läs mer här