Nyhet

Postkodlotteriet stöttar SOS Barnbyar med 21 miljoner

– Med det årliga stödet från Postkodlotteriet kan vi ge fler barn och unga möjlighet att växa upp med trygga vuxna, ofta i lokalsamhällen som skyddar dem och där de kan utvecklas till sina starkaste jag, säger Petra Nyberg tf generalsekreterare på SOS Barnbyar.

Sedan 2008 har SOS Barnbyar varit förmånstagare hos Postkodlotteriet som bidragit med över 300 miljoner kronor till SOS Barnbyars arbete. Stödet möjliggör att vi kan fortsätta med det långsiktiga arbetet för att fler barn ska få växa upp i trygghet och få sina grundläggande rättigheter uppfyllda.

Synnöve, verksamhetsutvecklare, Petra Nyberg, tf generalsekreterare och Sandra, familjestödjare, riktar ett varmt tack till Postkodlotteriet som möjliggör det viktiga stödet till SOS Barnbyar. Foto: Isabell Sjöberg

Basstödet delas ut årligen och har tidigare år bland annat använts för att möjliggöra gratis mensskydd och utbildning för flickor i Bangladesh. Initiativet stärker flickornas skolgång och bidrar till att motverka användandet av andra, ofta skadliga, metoder som i de mest allvarliga fallen kan leda till både infektioner och infertilitet. Stödet har även bidragit till familjeliknande omsorg i Moçambique samt SOS Barnbyars nationella verksamhet.

Stödet har även gått till vårt arbete i Ukraina, både för att bygga upp den grundläggande verksamheten i Ukraina till att nu möjliggöra stöd för barn, unga och familjer som drabbats av kriget – vilket i dagsläget känns ovärderligt och viktigt.

Sedan tidigare har Postkodlotteriet även bidragit med stöd till SOS Barnbyars nystartade ”Drömprojekt – On the road to Recovery – Tillbaka till trygghet”. Drömprojektet ska öka antalet familjehem och stärka de existerande i det krigshärjade Ukraina.

 

SOS Barnbyar är en av de 61 organisationer som tar del av Postkodlotteriets utdelning och tillsammans gör skillnad för en bättre värld. Det är det som kallas #postkodeffekten. Läs mer här.

 

Svenska Postkodlotteriet logotyp.
Gruppbild från Postkodlotteriets årliga utdelning i Stockholms stadshus.

Dela inlägget

Publicerad: 2024-03-15

Liknande

Nyhet

20 miljoner från Postkodlotteriet till vårt Drömprojekt i Ukraina

För att öka antalet familjehem i Ukraina, och stärka de existerande, får SOS Barnbyar 20 miljoner från Postkodlotteriet för att genomföra ett Drömprojekt.

Läs mer här

Nyhet

Postkodlotteriet ger 21 miljoner kronor till SOS Barnbyar

SOS Barnbyar har varit förmånstagare hos Postkodlotteriet sedan 2008. I år får vi 21 miljoner kronor till vårt arbete.

Läs mer här

Nyhet

Ytterligare 2,1 miljoner – från Postkodlotteriet

SOS Barnbyar får 2,1 miljoner kronor från Postkodlotteriet. Det här sker i samband med att Postkodlotteriet delar ut sammanlagt 70,4 miljoner kronor till 56 ideella organisationer. –&nbsp;De ideella organisationernas insatser är viktigare än någonsin, säger Postkodlotteriets vd Eva Struving. Tack vare våra lottköpare kan vi bidra ytterligare till organisationernas verksamheter i det här svåra läget. &hellip; <a href="https://sos-barnbyar.se/postkodlotteriet-stottar-sos-barnbyar-med-21-miljoner/">Continued</a>

Läs mer här