Kokosfyllda pannkakor från Bangladesh
Tid: 40 minuter
Du behöver:
1 ¼ dl vetemjöl
4 msk mannagryn
2 msk rismjöl
¼ tsk bakpulver
2 msk + 1 ¼ dl florsocker
2 ½ dl mjölk
smör till stekning
2 ½ dl mawa (kan ersättas med ricotta)
2 dl kokosmjöl
½ tsk kardemumma
en handfull hackade cashewnötter
Gör så här:
1. Blanda vetemjöl, mannagryn, rismjöl, bakpulver med 2 msk florsocker i en skål. Rör ihop med mjölken. Låt blandningen vila i kylskåpet i 30 minuter.
2. Fyllningen: Värm mawa/ricotta i en gryta på svag värme under omrörning, ca 10 minuter. Häll det i en skål tillsammans med kokosmjöl, 1 ¼ dl florsocker, kardemumma och cashewnötter.
3. Smält smör i en panna och grädda pannkakorna.
4. När pannkakorna är gräddade; lägg ett par skedar med fyllning i mitten på varje pannkaka och rulla ihop.
5. Servera till brunchen, eftermiddagskaffet eller som lyxig efterrätt. Mums!
Foto: Mathilda Oda Meyer
Dela inlägget
Publicerad: 2020-10-12
Liknande
Artikel
Söker finansiering: Flytande trädgårdar
Vi söker finansiärer till ett projekt i Bangladesh, som ska stötta hållbar livsmedelstrygghet för familjer i utsatthet i översvämningsutsatta områdena i Sylhet, Bangladesh.
Läs mer härArtikel
Söker finansiering: Vägen till skräddarsydd framgång
Som företag kan ni vara med och stötta familjer och barn i olika projekt runt om i världen. Vi söker finansiärer till ett projekt i Bangladesh, som ska stötta kvinnligt entreprenörskap. Så att de i sin tur, har möjlighet att försörja sina barn.
Läs mer härArtikel
En populär rätt från mellanöstern som SOS-mamman Rakazia i Syrien ofta lagar tillsammans med barnen.
Läs mer här