Kokosfyllda pannkakor från Bangladesh

Tid: 40 minuter
Recept på kokosfyllda pannkakor
Till smeten:
1 ¼ dl vetemjöl
4 msk mannagryn
2 msk rismjöl
¼ tsk bakpulver
2 msk + 1 ¼ dl florsocker
2 ½ dl mjölk
smör till stekning
Till fyllningen:
2 ½ dl mawa (kan ersättas med ricotta)
2 dl kokosmjöl
½ tsk kardemumma
en handfull hackade cashewnötter
Gör såhär:
1. Förbered smeten:
Blanda vetemjöl, mannagryn, rismjöl, bakpulver med 2 msk florsocker i en skål. Vispa ner mjölken tills du får en slät smet. Låt vila i kylskåp i 30 minuter.
2. Gör fyllningen:
Värm mawa eller ricotta försiktigt i en kastrull på låg värme i ca 10 minuter under omrörning. Blanda sedan med kokosmjöl, florsocker, kardemumma och cashewnötter i en skål.
3. Stek pannkakorna:
Hetta upp lite smör i en stekpanna och grädda tunna pannkakor gyllene på båda sidorna.
4. Fyll och rulla:
Lägg ett par skedar fyllning i mitten av varje pannkaka. Rulla ihop till små rullar.
5. Servera och njut!
Foto: Mathilda Oda Meyer
Dela inlägget
Publicerad: 2020-10-12
Liknande

Artikel
Söker finansiering: Flytande trädgårdar
Vi söker finansiärer till ett projekt i Bangladesh, som ska stötta hållbar livsmedelstrygghet för familjer i utsatthet i översvämningsutsatta områdena i Sylhet, Bangladesh.
Läs mer här
Artikel
Söker finansiering: Vägen till skräddarsydd framgång
Som företag kan ni vara med och stötta familjer och barn i olika projekt runt om i världen. Vi söker finansiärer till ett projekt i Bangladesh, som ska stötta kvinnligt entreprenörskap. Så att de i sin tur, har möjlighet att försörja sina barn.
Läs mer här
Artikel
En populär rätt från mellanöstern som SOS-mamman Rakazia i Syrien ofta lagar tillsammans med barnen.
Läs mer här