Nyhet

”Våld är en verklighet – och det gör ont”

-Det är viktigt att vi barn blir hörda då många barn lider av våld och fattigdom. Ofta lyssnar man inte på barn, inte ens föräldrar lyssnar. Men våld är en verklighet, och det gör ont.

Leticia är medlem i den kommunala kommissionen för barn och ungdomar i hennes samhälle, San Ignacio i Paraguay. Som medlem har hon deltagit i aktiviteter relaterade till barns rättigheter och behandlat ämnen som sexuella övergrepp och sexuella och reproduktiva rättigheter.

-Jag tycker om att vara involverad i kommissionen eftersom vi kan arbeta med ämnen som hjälper till att försvara barn och ungdomars rättigheter. Rättigheter som inte är tillräckligt skyddade i Paraguay, förklarar Leticia.

Hon känner sig ständigt oroad över att våld kan påverka barns hälsa och framtid och att barn som lider av våld också kan vända sig till våld när de själva blir föräldrar. Om hon fick en önskan skulle hon önska att alla barn skulle få växa upp utan våld för att skapa en bättre framtid för alla barn runt om i världen.

-Jag önskar att det fanns ett slut på våld och respekt för alla barn. Deras värdighet bör respekteras eftersom barn är vår nutid och vår framtid.

Olegario Olmedo, landschef för SOS Barnbyar i Paraguay tycker att det är väldigt viktigt att unga människor som Leticia deltar på den här typen av tillställningar.

-På så sätt tar de ledande roller när det gäller deras rättigheter. De kan lära sig om ämnen som påverkar deras liv, föra barn och ungdomars talan, uttrycka sina åsikter och idéer och föreslå lösningar som de anser vara viktiga.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2018-02-15

Liknande

Artikel

Så påverkas SOS Barnbyar av militärkuppen i Niger

För två månader sedan tog militären makten i Niamey. Kuppen i Niger fördömdes omedelbart av Västafrikanska staters ekonomiska gemenskap (ECOWAS), som införde kraftiga ekonomiska sanktioner mot landet och hotade med ett militärt ingripande.

Läs mer här

Artikel

Känslomässig trygghet är livsnödvändig

SOS Barnbyar i Marocko arbetar nu med lokala myndigheter för att stötta de barn som drabbats av jordbävningen i landet, och som nu står helt ensamma. Så här stöttar vi barnen som förlorat sina föräldrar i samband med jordbävningen i Marocko.

Läs mer här

Nyhet

Så mår barnen efter jordbävningen i Marocko

– Barnen var rädda när de kände skalven, men som tur är är barnbyn bra byggd och husen skadades inte. Barnen och ungdomarna, såväl som personal och fosterfamiljer är oskadade och i säkerhet, säger Samya El Mousti, SOS Barnbyar i Marocko.

Läs mer här