Nyhet

”Våld är en verklighet – och det gör ont”

-Det är viktigt att vi barn blir hörda då många barn lider av våld och fattigdom. Ofta lyssnar man inte på barn, inte ens föräldrar lyssnar. Men våld är en verklighet, och det gör ont.

Leticia är medlem i den kommunala kommissionen för barn och ungdomar i hennes samhälle, San Ignacio i Paraguay. Som medlem har hon deltagit i aktiviteter relaterade till barns rättigheter och behandlat ämnen som sexuella övergrepp och sexuella och reproduktiva rättigheter.

-Jag tycker om att vara involverad i kommissionen eftersom vi kan arbeta med ämnen som hjälper till att försvara barn och ungdomars rättigheter. Rättigheter som inte är tillräckligt skyddade i Paraguay, förklarar Leticia.

Hon känner sig ständigt oroad över att våld kan påverka barns hälsa och framtid och att barn som lider av våld också kan vända sig till våld när de själva blir föräldrar. Om hon fick en önskan skulle hon önska att alla barn skulle få växa upp utan våld för att skapa en bättre framtid för alla barn runt om i världen.

-Jag önskar att det fanns ett slut på våld och respekt för alla barn. Deras värdighet bör respekteras eftersom barn är vår nutid och vår framtid.

Olegario Olmedo, landschef för SOS Barnbyar i Paraguay tycker att det är väldigt viktigt att unga människor som Leticia deltar på den här typen av tillställningar.

-På så sätt tar de ledande roller när det gäller deras rättigheter. De kan lära sig om ämnen som påverkar deras liv, föra barn och ungdomars talan, uttrycka sina åsikter och idéer och föreslå lösningar som de anser vara viktiga.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2018-02-15

Liknande

Artikel

Så mår barnen i Gaza efter evakueringen

I slutet av maj tvingades vi evakuera vår barnby i Rafah helt och flytta barnen och familjerna som sökte skydd där till tältläger i centrala Gaza. Situationen runt barnbyn var alldeles för farlig. Reem Alreqeb Reem, tf programchef i Gaza, var med under och efter evakueringen.

Läs mer här

Artikel

"Det kommer finnas något bättre"

Sedan oktober har Islam flytt fyra gånger inom Gaza med sin sjuka man och sina sju barn. De hittar ingen trygghet någonstans och det påverkar deras mentala hälsa. Nu bor de i SOS Barnbyars tältläger och får psykologiskt stöd.

Läs mer här

Artikel

Israa tvingades fly sitt barndomshem

När kriget bröt ut sökte Israa skydd i vår barnby i Rafah, där hon växte upp och känner sig trygg. Men i slutet av maj blev situationen runt barnbyn för farlig och hon evakuerades till SOS Barnbyars tältläger i Deir al Balah.

Läs mer här