Nyhet

Våra barnbyar i Haiti och Dominikanska republiken är hittills oskadda av orkanen Irma

SOS Barnbyar i Haiti och Dominikanska republiken rapporterar att de har vidtagit säkerhetsåtgärder för att skydda sig mot orkanen Irma som rör sig över norra Karibien. Vidare meddelar de att alla barn och all personal mår bra. Båda barnbyarna har aktiverat beredskapsplaner och har samordnat med humanitära organisationer och lokala myndigheter.

I Haiti var oron för översvämningar stor, då de också drabbades hårt av orkanen Matthew i oktober 2016. Just nu samarbetar de med andra organisationer och har utfört inspektioner av husen i barnbyn och andra byggnader. SOS familjerna har lagrat mat, vatten och andra förnödenheter. De planerar att inrätta trygga och barnvänliga områden med aktiviteter och varm mat till de drabbade barnen. I planerna finns även att reparera skolor och tillhandahålla skolmaterial för barn vars familjer förlorat sina hem.

Det finns också möjlighet att evakuera till den norra kuststaden Cap-Haïtien om tillfälligt skydd skulle behövas.

Barnbyn Les Cayes i Haiti efter Orkanen Matthew, 2016.
Foto: Bradley Maxence

 

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2017-09-08

Liknande

Nyhet

Barnby i Brasilien har översvämmats

Vår barnby i Porto Alegre, Brasilien, har tvingats evakuera på grund av extrema väderförhållanden. Barnbyn står nu under vatten. Ingen av de andra barnbyarna i Brasilien har påverkats.

Läs mer här

Artikel

Maysa, tre år, hittades helt ensam i krigets Gaza

En treårig flicka gick fram till en kontrollpunkt i Gaza. Hon var smutsig och hade sår på kroppen. Hon var helt ensam.

Läs mer här

Artikel

SOS Nytt: Barn ska inte tvingas arbeta

Den här månaden fokuserar vi på SOS Barnbyar, just på vikten av att barn inte ska tvingas arbeta. I det här nyhetsbrevet kan du läsa mer.

Läs mer här