Nyhet

Våra barnbyar i Haiti och Dominikanska republiken är hittills oskadda av orkanen Irma

SOS Barnbyar i Haiti och Dominikanska republiken rapporterar att de har vidtagit säkerhetsåtgärder för att skydda sig mot orkanen Irma som rör sig över norra Karibien. Vidare meddelar de att alla barn och all personal mår bra. Båda barnbyarna har aktiverat beredskapsplaner och har samordnat med humanitära organisationer och lokala myndigheter.

I Haiti var oron för översvämningar stor, då de också drabbades hårt av orkanen Matthew i oktober 2016. Just nu samarbetar de med andra organisationer och har utfört inspektioner av husen i barnbyn och andra byggnader. SOS familjerna har lagrat mat, vatten och andra förnödenheter. De planerar att inrätta trygga och barnvänliga områden med aktiviteter och varm mat till de drabbade barnen. I planerna finns även att reparera skolor och tillhandahålla skolmaterial för barn vars familjer förlorat sina hem.

Det finns också möjlighet att evakuera till den norra kuststaden Cap-Haïtien om tillfälligt skydd skulle behövas.

Barnbyn Les Cayes i Haiti efter Orkanen Matthew, 2016.
Foto: Bradley Maxence

 

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2017-09-08

Liknande

Artikel

Selams kamp mot könsstympning

Sedan samarbetet med SOS Barnbyar inleddes för två år sen har 26 flickor sluppit bli könsstympade.

Läs mer här

Artikel

Hon vill ge sina barnbarn en framtid

Mormor Daianas kärlek och beslutsamhet får både affärerna och människor att blomstra.

Läs mer här

Nyhet

Debattinlägg: Biståndet bör riktas mot barnen

Väpnade konflikter pågår på många platser runt om i världen. Även om det är jobbigt och obehagligt behöver både allmänheten och Sveriges regering orka med att ta in att oskyldiga barn dör i konflikter varje dag, året runt, skriver Petra Nyberg, tillförordnad generalsekreterare på SOS Barnbyar.

Läs mer här