Nyhet

Barns rättigheter stärks i Sverige!

SOS Barnbyar välkomnar regeringens besked om att barnkonventionen ska inkorporeras i svensk lag. Att stärka barns rättigheter över lag gynnar alla barn, inte enbart barn som lever i utsatthet. Det enskilda barnets rättssäkerhet stärks och barns ställning generellt. För barn som lever i utsatthet kan inkorporeringen av barnkonventionen ha en avgörande betydelse, framförallt för de barn som idag inte får sina rättigheter och behov tillgodosedda.

I Sverige arbetar SOS Barnbyar just nu med ensamkommande barn boende i nätverkshem, vilket innebär att de bor hos släktingar eller bekanta till familjen. De här barnen har många gånger svårt att få de rättigheter och behov tillgodosedda som krävs för att de ska kunna växa upp till självständiga, självförsörjande individer, som till exempel utbildning, nätverk och omsorg.

Om barns rättigheter stärks i Sverige, ökar alla barns möjligheter till att uppnå sin fulla potential.

Catharina Gehrke
generalsekreterare SOS Barnbyar

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2018-03-14

Liknande

Nyhet

Barnby i Brasilien har översvämmats

Vår barnby i Porto Alegre, Brasilien, har tvingats evakuera på grund av extrema väderförhållanden. Barnbyn står nu under vatten. Ingen av de andra barnbyarna i Brasilien har påverkats.

Läs mer här

Artikel

Maysa, tre år, hittades helt ensam i krigets Gaza

En treårig flicka gick fram till en kontrollpunkt i Gaza. Hon var smutsig och hade sår på kroppen. Hon var helt ensam.

Läs mer här

Artikel

SOS Nytt: Barn ska inte tvingas arbeta

Den här månaden fokuserar vi på SOS Barnbyar, just på vikten av att barn inte ska tvingas arbeta. I det här nyhetsbrevet kan du läsa mer.

Läs mer här