Nyhet

50 barn har dött i attackerna i Libanon

Över 500 personer, varav 50 barn, har dött i attackerna i Libanon. Tusentals människor har tvingats fly och är i akut behov av skydd och omsorg. Många söker skydd i skolor, kyrkor och moskéer.

Swisha för barnen i Libanon

Foto: AFP

Flyktvägarna är hårt trafikerade och familjer kämpar för att hitta säkra platser att ta sig till.

Alla barn i våra barnbyar är fysiskt oskadda. Familjer har sökt skydd i en av våra barnbyar, där vi stöttar med psykosocialt stöd och förnödenheter.

− Även om vi alla är relativt säkra är det ingen som mår bra. Ingen plats i Libanon känns säker längre; människor och barn lever med en ständig rädsla för bomber och luftangrepp, säger Ghada Hachem, generalsekreterare på SOS Barnbyar i Libanon.

Många familjer i Libanon söker skydd i skolor, vilket väcker allvarliga frågor om huruvida skolåret kan fortsätta som planerat.

− Vi är verkligen oroliga för våra barns säkerhet, utbildning och allmänna välbefinnande, och för alla barn i Libanon, säger Hachem och avslutar:

− Deras barndom är i fara och vi kommer att göra allt som står i vår makt för att de ska vara trygga och få stöd under denna svåra tid.

Swisha för barnen i Libanon

SOS Barnbyar finns på plats och stöttar barnen med:

  • mat och förnödenheter
  • omsorg och skydd
  • psykosocialt stöd
Läs mer här

Dela inlägget

Publicerad: 2024-09-25

Liknande

Nyhet

Barn tvingas lämna sina hem efter översvämningen i Nigeria

En dammkollaps i Borno, Nigeria, har lett till en förödande översvämning. Minst 30 personer har omkommit, tusentals hem har förstörts och miljontals människor har tvingats fly.

Läs mer här

Artikel

Ibrahim, 7 månader, förlorade båda sina föräldrar

Ibrahim var bara sju månader när han förlorade båda sina föräldrar i jordbävningen. Han stod då helt ensam. Grannarna gjorde sitt bästa för att ta hand om honom, men eftersom katastrofen även raserat deras tillvaro, blev det för svårt.

Läs mer här

Nyhet

Libanon: Vi evakuerar barnen

Vi har evakuerat 36 barn i vår omsorg i Libanon, tio vårdnadshavare samt fyra medarbetare och deras familjer med anledning av spänningarna i Mellanöstern. Den evakuerade barnbyn ligger i en röd zon på grund av sin närhet till potentiella militära mål.

Läs mer här