Nyhet

”Folk är rädda att det blir värre än Moria”

Popi Gkliva leder katastrofarbetet för SOS Barnbyar på Lesbos. Hon berättar att situationen är väldigt ansträngd och att myndigheternas projekt med ett nytt flyktingläger för 8 000 personer tas emot med viss tveksamhet.
– De är rädda att det blir ännu värre än Moria var.

(Se hennes berättelse i videon här!)

SOS Barnbyars insamling till katastrofen i Moria, Lesbos, har visat på stark vilja att hjälpa. Över 700 000 kronor har kommit in och SOS Barnbyar vill hjälpa så mycket det bara går.

– Problemet är att det finns så många regler kring vad vi får göra och inte, säger Popi Gkliva.

Hon ser ändå ljusningar.

– Jag såg barn gå till vårt lärocenter som öppnat igen. Stolta i ryggen och ivriga gick de där med sina ryggsäckar. Vi vill hjälpa de barnen och även andra att få en trygg framtid.

Läs mer om Lesbos och branden i Moria här.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2020-09-21

Liknande

Artikel

Wilmas väg ut ur sorgen

Läs hur det livsavgörande mötet gav Wilma styrkan tillbaka efter den tunga tiden då hon förlorade sin förstfödda och blivit änka – två gånger.

Läs mer här

Artikel

Ibrahim, 7 månader, förlorade båda sina föräldrar

Ibrahim var bara sju månader när han förlorade båda sina föräldrar i jordbävningen. Han stod då helt ensam. Grannarna gjorde sitt bästa för att ta hand om honom, men eftersom katastrofen även raserat deras tillvaro, blev det för svårt.

Läs mer här

Nyhet

Libanon: Vi evakuerar barnen

Vi har evakuerat 36 barn i vår omsorg i Libanon, tio vårdnadshavare samt fyra medarbetare och deras familjer med anledning av spänningarna i Mellanöstern. Den evakuerade barnbyn ligger i en röd zon på grund av sin närhet till potentiella militära mål.

Läs mer här