Artikel

Hur kan man engagera sina medarbetare?

Hållbarhet är en viktig fråga för många företag och för många är det viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare. Genom att samarbeta med organisationer som SOS Barnbyar, kan man stärka sitt varumärke gentemot sina medarbetare och jobbsökande. Det är även viktigt att engagera sina medarbetare i samarbetet. Men hur gör man det? Det är en fråga många företag ställer sig idag. Flera av våra samarbetspartners har kommit långt i frågan och här kommer deras 5 bästa tips:

Foto: Sebastien Taylor

1. Utse ambassadörer som brinner för frågan

Genom att utse ambassadörer kan du sprida engagemang. Ambassadörerna känner sig mer involverade och visar för resten av medarbetarna att deras arbete gör skillnad.

2. Se till att ambassadörerna har en tydlig roll och rätt förutsättningar

Med rätt förutsättningar har ambassadörerna möjlighet att anordna evenemang, tävlingar och andra aktiviteter för att öka sina medarbetares engagemang.

3. Förankra samarbetet hos alla chefer

Genom att förankra samarbetet hos alla chefer, ser ni till att tillräckligt mycket vikt läggs på hållbarhet och medarbetarengagemang. Det ger medarbetare och ambassadörer möjlighet att engagera sig.

4. Kommunicera regelbundet om effekterna av samarbetet

Genom regelbundna uppdateringar med konkreta exempel kan medarbetarna själva se hur deras arbete gör skillnad. Detta skapar stort engagemang och stolthet i arbetet.

5. Om medarbetare engagerar sig som volontärer – uppmärksamma dem, ge dem förutsättningar och låt volontärarbetet bli en del av personlig och professionell utveckling 

Om medarbetare engagerar sig som volontärer blir de direkt involverade i samarbetet och kan se hur de gör skillnad. Det är utvecklande att lära sig om utsatthet runtom i världen och det skapar mer engagemang för samarbetet och frågan.

Vill du också arbeta med Employer Branding? Samarbeta med oss! Läs mer här.

Dela inlägget

Publicerad: 2019-02-21

Liknande

Artikel

Solpaneler som förändrar livet

I Moçambique lever över hälften av befolkningen utan elektricitet. Och vid 18-tiden blir det kolsvart. Två familjer som hittills levt utan elektricitet är Ezedias och Cacildas. De går SOS Barnbyars yrkesutbildning i montering av solpaneler och hoppas kunna bidra både till mer elektricitet i närsamhället, effektivisera sina företag inom sömnad och försörja sina familjer.

Läs mer här

Artikel

Klimatsmart odling leder till mindre fattigdom

Klimatförändringarna slår hårt mot de som lever i fattigdom i Moçambique. Skördarna, som hela familjer livnär sig på, misslyckas. Det leder till näringsbrist, svält och än mer fattigdom. För att stötta familjerna stöttar SOS Barnbyar jordbruksgrupper, där föräldrar lär sig att anpassa sin odling till klimatet och att odla på ett klimatsmart sätt. Fembarnsmamman Aissa är en av dem.

Läs mer här

Artikel

Så skyddar skolungdomar miljön

I Moçambique är det regn när det ska vara varmt. Och när det är varmt är det varmare än någonsin. Skördarna dör och gamla sätt att odla fungerar inte längre. Familjer lider av undernäring och svår fattigdom. I SOS Barnbyars ungdomsklubbar i landet får skolungdomar kunskap om hållbar odling, som både är bättre för klimatet och ger större skördar.

Läs mer här