Artikel

Hur kan man engagera sina medarbetare?

Hållbarhet är en viktig fråga för många företag och för många är det viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare. Genom att samarbeta med organisationer som SOS Barnbyar, kan man stärka sitt varumärke gentemot sina medarbetare och jobbsökande. Det är även viktigt att engagera sina medarbetare i samarbetet. Men hur gör man det? Det är en fråga många företag ställer sig idag. Flera av våra samarbetspartners har kommit långt i frågan och här kommer deras 5 bästa tips:

Foto: Sebastien Taylor

1. Utse ambassadörer som brinner för frågan

Genom att utse ambassadörer kan du sprida engagemang. Ambassadörerna känner sig mer involverade och visar för resten av medarbetarna att deras arbete gör skillnad.

2. Se till att ambassadörerna har en tydlig roll och rätt förutsättningar

Med rätt förutsättningar har ambassadörerna möjlighet att anordna evenemang, tävlingar och andra aktiviteter för att öka sina medarbetares engagemang.

3. Förankra samarbetet hos alla chefer

Genom att förankra samarbetet hos alla chefer, ser ni till att tillräckligt mycket vikt läggs på hållbarhet och medarbetarengagemang. Det ger medarbetare och ambassadörer möjlighet att engagera sig.

4. Kommunicera regelbundet om effekterna av samarbetet

Genom regelbundna uppdateringar med konkreta exempel kan medarbetarna själva se hur deras arbete gör skillnad. Detta skapar stort engagemang och stolthet i arbetet.

5. Om medarbetare engagerar sig som volontärer – uppmärksamma dem, ge dem förutsättningar och låt volontärarbetet bli en del av personlig och professionell utveckling 

Om medarbetare engagerar sig som volontärer blir de direkt involverade i samarbetet och kan se hur de gör skillnad. Det är utvecklande att lära sig om utsatthet runtom i världen och det skapar mer engagemang för samarbetet och frågan.

Vill du också arbeta med Employer Branding? Samarbeta med oss! Läs mer här.

Dela inlägget

Publicerad: 2019-02-21

Liknande

Artikel

Årets Employer Branding-företag

Sector Alarm har blivit utnämt till årets Employer Branding-företag 2020 på Universum Awards. Employer Branding är en självklar satsning för företaget. Att alla anställda känner en gemenskap, stolthet och arbetsglädje är utgångspunkten. Sector Alarm är en av våra viktiga samarbetspartners och de ser till att engagera sina medarbetare i samarbetet. – Att vara anställd på &hellip; <a href="https://sos-barnbyar.se/att-skapa-engagemang/">Continued</a>

Läs mer här

Artikel

GoTeach stöttar unga in i arbetslivet

Idag ingår mer än 2 000 ungdomar i 30 länder och totalt över 7000 volontärer i ”GoTeach” – ett partnerskap mellan SOS Barnbyar och DHL. Partnerskapet stöttar unga med tuff socioekonomisk bakgrund i att utvecklas till självförsörjande vuxna. – Att unga ska kunna bli självförsörjande och självständiga är grunden för ett fungerande samhälle och vi vill &hellip; <a href="https://sos-barnbyar.se/att-skapa-engagemang/">Continued</a>

Läs mer här

Artikel

Gekås engagerar sina medarbetare

Gekås inledde sitt samarbete med oss 2009. De stödjer verksamhet i Indien och Bangladesh - och samarbetet med SOS Barnbyar är en viktig pusselbit i det hållbarhetsarbete företaget gör. 

Läs mer här