Nyhet

Bananodlingen blev Modestes räddning

Modeste är en av 203 familjer som fått stöd genom det familjestärkande programmet i Muyinga i Burundi, efter hennes man dog och lämnade henne med tre barn. Hon hade inte råd med varken mat, kläder eller möjlighet att skicka barnen till skolan eller ta dem till doktorn. Marken hon ägde var för liten för att ge tillräcklig avkastning så att hon kunde försörja sin familj. När hon fick kontakt med SOS Barnbyar var situationen akut.

Nu fick hon möjlighet att delta i kapacitetsstärkande kurser och fick ett lån för att kunna starta ett företag och hon valde att satsa på sömnad. När lånet var återbetalt tog en ett nytt för att kunna odla bananer och andra grönsaker. En mer inkomstbringande verksamhet.

Tack vare grönsaksodlingen kan hon nu försörja familjen och ingår inte längre i de familjestärkande insatserna. Familjen har tillräckligt med mat på bordet, hon kan betala skolavgifter för sin dotter som nu går i högstadiet. Tiden när barnen var nära att svälta är förbi.

Med ditt stöd kan vi hjälpa fler familjer som Modestes. Du bestämmer själv som månadsgivare hur mycket du vill ge och kan när som helst justera beloppet. Tack för att du är Familjesupporter!

Du kan enkelt hantera ditt engagemang genom att logga in.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2018-02-01

Liknande

Artikel

Jon Henrik Fjällgren: ”Fler borde engagera sig för barnen”

Jon Henrik Fjällgren berättar om besöket i barnbyn och varför fler bör engagera sig.

Läs mer här

Artikel

Stor skillnad mellan barnby och barnhem – här får du veta varför

Vad är skillnaden mellan en barnby och barnhem – egentligen? Vi förklarar.

Läs mer här

Artikel

Söker finansiering: Flytande trädgårdar

Vi söker finansiärer till ett projekt i Bangladesh, som ska stötta hållbar livsmedelstrygghet för familjer i utsatthet i översvämningsutsatta områdena i Sylhet, Bangladesh. 

Läs mer här