Nyhet

Bananodlingen blev Modestes räddning

Modeste är en av 203 familjer som fått stöd genom det familjestärkande programmet i Muyinga i Burundi, efter hennes man dog och lämnade henne med tre barn. Hon hade inte råd med varken mat, kläder eller möjlighet att skicka barnen till skolan eller ta dem till doktorn. Marken hon ägde var för liten för att ge tillräcklig avkastning så att hon kunde försörja sin familj. När hon fick kontakt med SOS Barnbyar var situationen akut.

Nu fick hon möjlighet att delta i kapacitetsstärkande kurser och fick ett lån för att kunna starta ett företag och hon valde att satsa på sömnad. När lånet var återbetalt tog en ett nytt för att kunna odla bananer och andra grönsaker. En mer inkomstbringande verksamhet.

Tack vare grönsaksodlingen kan hon nu försörja familjen och ingår inte längre i de familjestärkande insatserna. Familjen har tillräckligt med mat på bordet, hon kan betala skolavgifter för sin dotter som nu går i högstadiet. Tiden när barnen var nära att svälta är förbi.

Med ditt stöd kan vi hjälpa fler familjer som Modestes. Du bestämmer själv som månadsgivare hur mycket du vill ge och kan när som helst justera beloppet. Tack för att du är Familjesupporter!

Du kan enkelt hantera ditt engagemang genom att logga in.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2018-02-01

Liknande

Artikel

Så mår barnen i Gaza efter evakueringen

I slutet av maj tvingades vi evakuera vår barnby i Rafah helt och flytta barnen och familjerna som sökte skydd där till tältläger i centrala Gaza. Situationen runt barnbyn var alldeles för farlig. Reem Alreqeb Reem, tf programchef i Gaza, var med under och efter evakueringen.

Läs mer här

Artikel

"Det kommer finnas något bättre"

Sedan oktober har Islam flytt fyra gånger inom Gaza med sin sjuka man och sina sju barn. De hittar ingen trygghet någonstans och det påverkar deras mentala hälsa. Nu bor de i SOS Barnbyars tältläger och får psykologiskt stöd.

Läs mer här

Artikel

Israa tvingades fly sitt barndomshem

När kriget bröt ut sökte Israa skydd i vår barnby i Rafah, där hon växte upp och känner sig trygg. Men i slutet av maj blev situationen runt barnbyn för farlig och hon evakuerades till SOS Barnbyars tältläger i Deir al Balah.

Läs mer här