Nyhet

Bananodlingen blev Modestes räddning

Modeste är en av 203 familjer som fått stöd genom det familjestärkande programmet i Muyinga i Burundi, efter hennes man dog och lämnade henne med tre barn. Hon hade inte råd med varken mat, kläder eller möjlighet att skicka barnen till skolan eller ta dem till doktorn. Marken hon ägde var för liten för att ge tillräcklig avkastning så att hon kunde försörja sin familj. När hon fick kontakt med SOS Barnbyar var situationen akut.

Nu fick hon möjlighet att delta i kapacitetsstärkande kurser och fick ett lån för att kunna starta ett företag och hon valde att satsa på sömnad. När lånet var återbetalt tog en ett nytt för att kunna odla bananer och andra grönsaker. En mer inkomstbringande verksamhet.

Tack vare grönsaksodlingen kan hon nu försörja familjen och ingår inte längre i de familjestärkande insatserna. Familjen har tillräckligt med mat på bordet, hon kan betala skolavgifter för sin dotter som nu går i högstadiet. Tiden när barnen var nära att svälta är förbi.

Med ditt stöd kan vi hjälpa fler familjer som Modestes. Du bestämmer själv som månadsgivare hur mycket du vill ge och kan när som helst justera beloppet. Tack för att du är Familjesupporter!

Du kan enkelt hantera ditt engagemang genom att logga in.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2018-02-01

Liknande

Artikel

Känslomässig trygghet är livsnödvändigt

Så här stöttar vi barnen som förlorat sina föräldrar i samband med jordbävningen i Marocko.

Läs mer här

Nyhet

Så mår barnen efter jordbävningen i Marocko

– Barnen var rädda när de kände skalven, men som tur är är barnbyn bra byggd och husen skadades inte. Barnen och ungdomarna, såväl som personal och fosterfamiljer är oskadade och i säkerhet, säger Samya El Mousti, SOS Barnbyar i Marocko.

Läs mer här

Artikel

En SOS-mammas dag

Malani är mamma till nio barn. Nio barn att väcka, nio koppar te att hälla upp, nio matlådor som ska förberedas och alla barn får en puss på kinden innan de går till skolan. Malani från Sri Lanka delar med sig av sin dag som SOS-mamma.

Läs mer här