Nyhet

De är vår nya president och vicepresident

Dereje Wordofa och Beáta Juvancz är SOS Children’s Villages Internationals nya president och vicepresent. Med start den 24 juni har presidenten och vicepresidenten redan gjort ett stort arbete för att vi ska bli ännu bättre.

Dereje Wordofa är SOS Children’s Villages Internationals nya president.
Foto: SOS Arkiv

Dereje Wordofa har ägnat sin karriär åt social utveckling och humanitärt arbete. Nu senast arbetade han som generalsekreterare för FN:s befolkningsfond. Han har även jobbat för SOS Barnbyar tidigare och var då ansvarig för vårt arbete i Afrika och Mellanöstern.

– Jag är djupt hedrad och ödmjuk inför förtroendet att bli den här federationens fjärde present. Jag hoppas kunna komma med ett nytt perspektiv och nya insikter baserat på min erfarenhet av att arbeta för barns rättigheter, säger han.

Beáta Juvancz är SOS Children’s Villages Internationals nya vicepresident.
Foto: SOS Arkiv

Beáta Juvancz har suttit i SOS Barnbyar Ungerns styrelse sedan 2018. Hon har 30 års erfarenhet av allmän förvaltning, strategisk tillsyn och finans.

Den nya presidenten och vicepresidenten ska tillsammans med den övriga federationen driva vårt arbete framåt för att se till att vi på bästa sätt ger barn en chans att växa upp till sitt starkaste jag.

Dela inlägget

Publicerad: 2021-08-24

Liknande

Artikel

SOS Barnbyar skapar en ännu bättre verksamhet

SOS Barnbyar har ett pågående arbete för att ytterligare förbättra skyddet av barn i våra verksamheter.

Läs mer här

Nyhet

Verksamhet utreds av SOS Children’s Villages International

SOS Barnbyar står upp för varje barns rätt till trygghet över hela världen. Vi arbetar särskilt för att stötta barn som riskerar att växa upp ensamma. Vår skyldighet är att skydda barn och försvara deras rättigheter - var som helst och när som helst.

Läs mer här