Nyhet

”Folk är rädda att det blir värre än Moria”

Popi Gkliva leder katastrofarbetet för SOS Barnbyar på Lesbos. Hon berättar att situationen är väldigt ansträngd och att myndigheternas projekt med ett nytt flyktingläger för 8 000 personer tas emot med viss tveksamhet.
– De är rädda att det blir ännu värre än Moria var.

(Se hennes berättelse i videon här!)

SOS Barnbyars insamling till katastrofen i Moria, Lesbos, har visat på stark vilja att hjälpa. Över 700 000 kronor har kommit in och SOS Barnbyar vill hjälpa så mycket det bara går.

– Problemet är att det finns så många regler kring vad vi får göra och inte, säger Popi Gkliva.

Hon ser ändå ljusningar.

– Jag såg barn gå till vårt lärocenter som öppnat igen. Stolta i ryggen och ivriga gick de där med sina ryggsäckar. Vi vill hjälpa de barnen och även andra att få en trygg framtid.

Läs mer om Lesbos och branden i Moria här.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2020-09-21

Liknande

Artikel

Så mår barnen i Gaza efter evakueringen

I slutet av maj tvingades vi evakuera vår barnby i Rafah helt och flytta barnen och familjerna som sökte skydd där till tältläger i centrala Gaza. Situationen runt barnbyn var alldeles för farlig. Reem Alreqeb Reem, tf programchef i Gaza, var med under och efter evakueringen.

Läs mer här

Artikel

"Det kommer finnas något bättre"

Sedan oktober har Islam flytt fyra gånger inom Gaza med sin sjuka man och sina sju barn. De hittar ingen trygghet någonstans och det påverkar deras mentala hälsa. Nu bor de i SOS Barnbyars tältläger och får psykologiskt stöd.

Läs mer här

Artikel

Israa tvingades fly sitt barndomshem

När kriget bröt ut sökte Israa skydd i vår barnby i Rafah, där hon växte upp och känner sig trygg. Men i slutet av maj blev situationen runt barnbyn för farlig och hon evakuerades till SOS Barnbyars tältläger i Deir al Balah.

Läs mer här