Nyhet

”Folk är rädda att det blir värre än Moria”

Popi Gkliva leder katastrofarbetet för SOS Barnbyar på Lesbos. Hon berättar att situationen är väldigt ansträngd och att myndigheternas projekt med ett nytt flyktingläger för 8 000 personer tas emot med viss tveksamhet.
– De är rädda att det blir ännu värre än Moria var.

(Se hennes berättelse i videon här!)

SOS Barnbyars insamling till katastrofen i Moria, Lesbos, har visat på stark vilja att hjälpa. Över 700 000 kronor har kommit in och SOS Barnbyar vill hjälpa så mycket det bara går.

– Problemet är att det finns så många regler kring vad vi får göra och inte, säger Popi Gkliva.

Hon ser ändå ljusningar.

– Jag såg barn gå till vårt lärocenter som öppnat igen. Stolta i ryggen och ivriga gick de där med sina ryggsäckar. Vi vill hjälpa de barnen och även andra att få en trygg framtid.

Läs mer om Lesbos och branden i Moria här.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2020-09-21

Liknande

Artikel

Så påverkas SOS Barnbyar av militärkuppen i Niger

För två månader sedan tog militären makten i Niamey. Kuppen i Niger fördömdes omedelbart av Västafrikanska staters ekonomiska gemenskap (ECOWAS), som införde kraftiga ekonomiska sanktioner mot landet och hotade med ett militärt ingripande.

Läs mer här

Artikel

Känslomässig trygghet är livsnödvändig

SOS Barnbyar i Marocko arbetar nu med lokala myndigheter för att stötta de barn som drabbats av jordbävningen i landet, och som nu står helt ensamma. Så här stöttar vi barnen som förlorat sina föräldrar i samband med jordbävningen i Marocko.

Läs mer här

Nyhet

Så mår barnen efter jordbävningen i Marocko

– Barnen var rädda när de kände skalven, men som tur är är barnbyn bra byggd och husen skadades inte. Barnen och ungdomarna, såväl som personal och fosterfamiljer är oskadade och i säkerhet, säger Samya El Mousti, SOS Barnbyar i Marocko.

Läs mer här