Nyhet

Mindre skador på barnbyhus efter översvämning i Nepal

Efter översvämningar i östra Nepal i veckan rapporterar Ishwori Sharma, nationell chef för SOS Barnbyar Nepal, om händelsen:

– Östra Nepal har påverkats allvarligt av kraftig nederbörd och översvämningar. Det finns rapporter om olyckor, översvämningar av hus, skolor samt om familjer som lider på grund av brist på mat och vatten, berättar Ishwori.

– Trots den allvarliga situationen är alla barn, ungdomar och medarbetare på barnbyn och skolan i Itahari, ungdomsboendet för pojkar i Biratnagar, och de sociala centren i Itahari och Sunsari, säkra. Den enda skada som rapporterades var på ungdomsboendet för flickor i Biratnagar, där det kraftiga regnet skadade en vägg och översvämmade bottenvåningen i tvåvåningsbyggnaden. Bottenvåningen har nu städats och åter tagits i bruk.

– Vi utvärderar för närvarande situationen för att bestämma vilket stöd som SOS Barnbyar kan ge dem som drabbats av den kraftiga nederbörden, avslutar han.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2017-08-17

Liknande

Artikel

Känslomässig trygghet är livsnödvändigt

Så här stöttar vi barnen som förlorat sina föräldrar i samband med jordbävningen i Marocko.

Läs mer här

Nyhet

Så mår barnen efter jordbävningen i Marocko

– Barnen var rädda när de kände skalven, men som tur är är barnbyn bra byggd och husen skadades inte. Barnen och ungdomarna, såväl som personal och fosterfamiljer är oskadade och i säkerhet, säger Samya El Mousti, SOS Barnbyar i Marocko.

Läs mer här

Artikel

Hon lever här och nu för sina barn

Natalia flydde med sina två barn från Ukraina till vår verksamhet i Rumänien. Hon jobbade som föreläsare inom arkitektur på ett lärosäte och när de flydde visste hon inte vart hon var på väg eller vad som väntade dem.

Läs mer här