Nyhet

Mindre skador på barnbyhus efter översvämning i Nepal

Efter översvämningar i östra Nepal i veckan rapporterar Ishwori Sharma, nationell chef för SOS Barnbyar Nepal, om händelsen:

– Östra Nepal har påverkats allvarligt av kraftig nederbörd och översvämningar. Det finns rapporter om olyckor, översvämningar av hus, skolor samt om familjer som lider på grund av brist på mat och vatten, berättar Ishwori.

– Trots den allvarliga situationen är alla barn, ungdomar och medarbetare på barnbyn och skolan i Itahari, ungdomsboendet för pojkar i Biratnagar, och de sociala centren i Itahari och Sunsari, säkra. Den enda skada som rapporterades var på ungdomsboendet för flickor i Biratnagar, där det kraftiga regnet skadade en vägg och översvämmade bottenvåningen i tvåvåningsbyggnaden. Bottenvåningen har nu städats och åter tagits i bruk.

– Vi utvärderar för närvarande situationen för att bestämma vilket stöd som SOS Barnbyar kan ge dem som drabbats av den kraftiga nederbörden, avslutar han.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2017-08-17

Liknande

Artikel

Så mår barnen i Gaza efter evakueringen

I slutet av maj tvingades vi evakuera vår barnby i Rafah helt och flytta barnen och familjerna som sökte skydd där till tältläger i centrala Gaza. Situationen runt barnbyn var alldeles för farlig. Reem Alreqeb Reem, tf programchef i Gaza, var med under och efter evakueringen.

Läs mer här

Artikel

"Det kommer finnas något bättre"

Sedan oktober har Islam flytt fyra gånger inom Gaza med sin sjuka man och sina sju barn. De hittar ingen trygghet någonstans och det påverkar deras mentala hälsa. Nu bor de i SOS Barnbyars tältläger och får psykologiskt stöd.

Läs mer här

Artikel

Israa tvingades fly sitt barndomshem

När kriget bröt ut sökte Israa skydd i vår barnby i Rafah, där hon växte upp och känner sig trygg. Men i slutet av maj blev situationen runt barnbyn för farlig och hon evakuerades till SOS Barnbyars tältläger i Deir al Balah.

Läs mer här