Nyhet

Mindre skador på barnbyhus efter översvämning i Nepal

Efter översvämningar i östra Nepal i veckan rapporterar Ishwori Sharma, nationell chef för SOS Barnbyar Nepal, om händelsen:

– Östra Nepal har påverkats allvarligt av kraftig nederbörd och översvämningar. Det finns rapporter om olyckor, översvämningar av hus, skolor samt om familjer som lider på grund av brist på mat och vatten, berättar Ishwori.

– Trots den allvarliga situationen är alla barn, ungdomar och medarbetare på barnbyn och skolan i Itahari, ungdomsboendet för pojkar i Biratnagar, och de sociala centren i Itahari och Sunsari, säkra. Den enda skada som rapporterades var på ungdomsboendet för flickor i Biratnagar, där det kraftiga regnet skadade en vägg och översvämmade bottenvåningen i tvåvåningsbyggnaden. Bottenvåningen har nu städats och åter tagits i bruk.

– Vi utvärderar för närvarande situationen för att bestämma vilket stöd som SOS Barnbyar kan ge dem som drabbats av den kraftiga nederbörden, avslutar han.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2017-08-17

Liknande

Nyhet

Psykologiskt stöd ger barn trygghet efter missilattacken mot Israel

De iranska attackerna mot Israel i söndags orsakade rädsla och oro hos barn och ungdomar i våra program i landet. En 7-årig flicka skadades.

Läs mer här

Artikel

"Barnen visste att när vi säger: 'Det är dags att gå!' då är det dags att gå."

Nyligen evakuerade vi 68 barn, samt 11 medarbetare och deras familjer, från barnbyn i Rafah, Gaza. I den här intervjun berättar Samy Ajjour, programchef för SOS Barnbyar i Rafah, om evakueringen och hur det går för barnen sedan de anlände i Betlehem.

Läs mer här

Nyhet

Barn har evakuerats från Rafah

Totalt 68 barn och 11 anställda och deras familjer har evakuerats från vår barnby i Rafah, Gaza. Vi har arbetat genom diplomatiska kanaler med alla relevanta myndigheter för att föra barnen och de vuxna till Betlehem på Västbanken, där de säkert anlände den 11 mars.

Läs mer här