Nyhet

Rapport från eldhärjade Lesbos

Eirene Spirelli är SOS Barnbyars koordinator på Lesbos i Grekland och här berättar hon om hur vi arbetar på plats för att trygga så många barn som möjligt.

Bränderna som härjat i flyktinglägret Moira har gjort nästan 13 000 människor hemlösa. De redan utsatta flyktingarna i lägret lever nu på gatorna utan vatten, mat och möjligheter till att få medicinsk hjälp.

SOS Barnbyar är på plats och försöker trygga barn som varit med och bevittnat den fruktansvärda branden. Vi delar också ut täcken och kuddar och hygienartiklar till familjerna på plats.

– Det är katastroftillstånd här på ön, berättar Eirene Spirelli.

Stöd vår katastroffond! Swisha ditt bidrag till 123 320 07 14

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2020-09-10

Liknande

Nyhet

Svenskarna visar en stark vilja att hjälpa

SOS Barnbyar är en världsorganisation som redan före branden i Moria hade verksamhet på Lesbos, Grekland, och kunde därför snabbt bistå med mat och förnödenheter i den akuta situationen. Svenska folket agerade också direkt och hittills har SOS Barnbyar Sverige fått in nära 700 000 kronor som går till insatserna för flyktingarna på Lesbos.  Sedan branden &hellip; <a href="https://sos-barnbyar.se/rapport-fran-eldharjade-lesbos/">Continued</a>

Läs mer här

Nyhet

SOS Barnbyar på Lesbos: "Tusentals barn riskerar sina liv"

Branden i flyktinglägret Moria på ön Lesbos i Grekland gör att nästan 13&nbsp;000 flyktingar inte längre har tak över huvudet. SOS Barnbyar är en av få hjälporganisationer med verksamhet på ön och var snabbt ute med förnödenheter. Anna Ernestam, generalsekreterare SOS Barnbyar är kritisk till hur frågan kring flyktingläger som Moria hanteras. –&nbsp;I flera nätter &hellip; <a href="https://sos-barnbyar.se/rapport-fran-eldharjade-lesbos/">Continued</a>

Läs mer här