Artikel

En kamp mot livmoderhalscancer

Varannan minut dör en kvinna av livmoderhalscancer. SOS Barnbyar och the Female Cancer Foundation driver ett projekt i Nairobi, Kenya där vi tillsammans kämpar mot livmoderhalscancer och för att barn inte ska förlora sin mamma. 

Livmoderhalscancer är ett stort problem i utvecklingsländer. En av två kvinnor som har livmoderhalscancer dör. Detta fastän sjukdomen kan förhindras genom förebyggande screening och behandling av cellförändringar som indikerar på att vara cancerframkallande. Projektet tar en kamp mot livmoderhalscancer och mot barn från att växa upp ensamma. Vill du vara med? Läs mer om vårt arbete för kvinnors och flickors rättigheter. 

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2019-04-05

Liknande

Artikel

Känslomässig trygghet är livsnödvändigt

Så här stöttar vi barnen som förlorat sina föräldrar i samband med jordbävningen i Marocko.

Läs mer här

Nyhet

Så mår barnen efter jordbävningen i Marocko

– Barnen var rädda när de kände skalven, men som tur är är barnbyn bra byggd och husen skadades inte. Barnen och ungdomarna, såväl som personal och fosterfamiljer är oskadade och i säkerhet, säger Samya El Mousti, SOS Barnbyar i Marocko.

Läs mer här

Artikel

En SOS-mammas dag

Malani är mamma till nio barn. Nio barn att väcka, nio koppar te att hälla upp, nio matlådor som ska förberedas och alla barn får en puss på kinden innan de går till skolan. Malani från Sri Lanka delar med sig av sin dag som SOS-mamma.

Läs mer här