Bli fadder

Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer.

Vårt mål är att alla barn ska växa upp till trygga vuxna

För att bli en trygg vuxen krävs en trygg barndom. Därför arbetar vi med långsiktiga insatser för att inte ett enda barn ska behöva växa upp ensamt. För det är dagens barn som ska leda och påverka vårt samhälle i morgon. Vi behöver dem i framtiden, och de behöver oss nu.

Just nu riskerar 1 av 10 barn att gå förlorat

När ett barn förlorar den grundläggande omsorgen av en förälder är risken för att hamna ensam och osynlig i utanförskap som allra störst. Vi arbetar långsiktigt för att 1 av 10 barn som har förlorat, eller riskerar att förlora den tryggheten, ska få en trygg uppväxt.

Läs mer om barn i riskzonen

Det här gör vi

Långsiktiga lösningar på akuta problem.

Barn har rätt till en trygg uppväxt

SOS Barnbyar arbetar för barns rättigheter. Vi gör det därför att varje barn har rätt till bästa möjliga förutsättningar i livet. Vi arbetar med att stärka familjer så de kan hålla ihop och ger barn som separerats från sin familj en trygg uppväxt.

Så arbetar vi med FN:s barnkonvention

Vi gör skillnad

Ungefär tio procent av världens barn, 220 miljoner barn, har förlorat, eller riskerar att förlora, sina föräldrars stöd och omsorg. Det är dessa barn som utgör SOS Barnbyars målgrupp. För att visa effekten av vårt arbete görs varje år en rapport som en del av Frivilligorganisationernas Insamlingsråds (FRIIs) kvalitetskod. Här kan du läsa om vårt arbete under året, och vilken effekt vår verksamhet har för barn, familjer och samhällen runt om i världen.

Till effektrapporten