Bli fadder

Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer.

Vårt mål är att alla barn ska växa upp till trygga vuxna

För att bli en trygg vuxen krävs en trygg barndom. Därför arbetar vi med långsiktiga insatser för att inte ett enda barn ska behöva växa upp ensamt. För det är dagens barn som ska leda och påverka vårt samhälle i morgon. Vi behöver dem i framtiden, och de behöver oss nu.

Just nu riskerar 1 av 10 barn att gå förlorat.

När ett barn förlorar den grundläggande omsorgen av en förälder är risken för att hamna ensam och osynlig i utanförskap som allra störst. Vi arbetar långsiktigt för att det 1 av 10 barn som har förlorat, eller riskerar att förlora den tryggheten, ska få en trygg uppväxt.

Läs mer om barn i riskzonen

Barn har rätt till en trygg uppväxt.

SOS Barnbyar arbetar för barns rättigheter. Vi gör det därför att varje barn har rätt till bästa möjliga förutsättningar i livet. Vi arbetar med att stärka familjer så de kan hålla ihop och ger barn som separerats från sin familj en trygg uppväxt.

Så arbetar vi med FN:s barnkonvention

Långsiktiga lösningar på akuta problem.

Med hjälp av våra familjestärkande program, barnbyar, skolor och medicinkliniker ger vi barn de förutsättningar som krävs för att de ska kunna växa upp till trygga vuxna – Genom att stötta dem bryter vi fattigdomsspiralen och bidrar till en hållbar framtid.