Nyhet

”Inget barn ska behöva gå igenom det här”

Som programansvarig för våra program i Centralafrikanska republiken, har jag följt utvecklingen av den pågående krisen och stöttat mina kollegor på plats i Bouar så mycket som möjligt. Mina kollegor är dedikerade och engagerade personer som arbetar hårt under kris och press. Det är tyvärr inte första gången Centralafrikanska republiken genomlider den här typen av kris. Vårt team på plats har erfarenhet och är redo att stötta barn och vuxna på flykt och kan möta deras basbehov. Arbetet vi gör och stödet vi ger är avgörande för ett stort antal människor. Barn är särskilt utsatta och bär tyngden av krisen, då de riskerar att utsättas för våld, separeras från sina familjer, få sin skolgång avbruten och bli barnsoldater. Deras rättigheter riskerar att kränkas.

Vi arbetar hårt för att skapa en känsla av säkerhet och normalitet
för barn och familjer som sökt skydd i vår barnby genom att möta deras basbehov
och organisera aktiviteter för barnen på barnsäkra platser. Vi stöttar även
barnen genom krisen med traumabearbetning och ser till att alla kan känna sig
säkra.

Det är vårt ansvar att se till att barns rättigheter är skyddade. Det är också vårt ansvar att stötta barn och familjer som sökt skydd hos oss och ge en röst till barn, ungdomar, kvinnor och familjer som är påverkade av krisen. Befolkningen i Centralafrikanska republiken har redan lidit så mycket. Att i flera år leva med konflikter påverkar och traumatiserar barnen. De behöver ditt stöd under krisen och efter. Inget barn ska behöva gå igenom det här.

Om du vill stötta vårt arbete i katastrofplatser kan du swisha valfri summa till 123 320 07 14.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2021-02-24

Liknande

Artikel

Känslomässig trygghet är livsnödvändigt

Så här stöttar vi barnen som förlorat sina föräldrar i samband med jordbävningen i Marocko.

Läs mer här

Nyhet

Så mår barnen efter jordbävningen i Marocko

– Barnen var rädda när de kände skalven, men som tur är är barnbyn bra byggd och husen skadades inte. Barnen och ungdomarna, såväl som personal och fosterfamiljer är oskadade och i säkerhet, säger Samya El Mousti, SOS Barnbyar i Marocko.

Läs mer här

Artikel

En SOS-mammas dag

Malani är mamma till nio barn. Nio barn att väcka, nio koppar te att hälla upp, nio matlådor som ska förberedas och alla barn får en puss på kinden innan de går till skolan. Malani från Sri Lanka delar med sig av sin dag som SOS-mamma.

Läs mer här