Nyhet

Barn och personal i SOS Barnbyar oskadda efter jordskred i Sierra Leone

Barn och personal i SOS Barnbyar har klarat sig oskadda och inga skador på verksamheten har rapporterats. Många av barnen från barnbyarna i Bo och Makeni befann sig i Freetown på sommarsemester men barnbymammor och socialarbetare har följt upp var barnen befinner sig och att de är i säkerhet. De som behöver får psykologiskt stöd efter händelsen.

SOS Barnbyar Sierra Leone har en viktig roll när det gäller att ta hand om drabbade barn under de kommande dagarna. De ingår också i den psykosociala stödgrupp som idag erbjuder hjälp genom att identifiera, registrera och bedöma vilka insatser som behöver göras i samarbete med UNICEF och Socialministeriet i landet.

SOS Barnbyar Sierra Leone arbetar nu på en krishanteringsplan för att hjälpa familjer och barn genom:

  • tillfällig vård och stöd till barn som drabbats av översvämningarna, inklusive matvaror, sjukvård, kläder, sängkläder och hygienartiklar.
  • psykosocialt stöd till barn som tillfälligt placeras i barnbyn.
  • hjälp att hitta och återförena barn som separerats från sina familjer.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2017-08-17

Liknande

Artikel

Jan Bardell ny styrelseordförande i SOS Barnbyar

SOS Barnbyar Sverige har valt Jan Bardell till ny styrelseordförande. Jan har lång erfarenhet från uppdrag inom näringslivet.

Läs mer här

Nyhet

Familjer evakuerades från Charkiv

SOS Barnbyar har evakuerat 17 familjer från våldet i Charkiv till västra Ukraina. Där har de fått boende för de närmaste månaderna. Nu slipper barnen höra flyglarmen under nätterna.

Läs mer här

Artikel

Solpaneler som förändrar livet

I Moçambique lever över hälften av befolkningen utan elektricitet. Och vid 18-tiden blir det kolsvart. Två familjer som hittills levt utan elektricitet är Ezedias och Cacildas. De går SOS Barnbyars yrkesutbildning i montering av solpaneler och hoppas kunna bidra både till mer elektricitet i närsamhället, effektivisera sina företag inom sömnad och försörja sina familjer.

Läs mer här