Nyhet

Barn och personal i SOS Barnbyar oskadda efter jordskred i Sierra Leone

Barn och personal i SOS Barnbyar har klarat sig oskadda och inga skador på verksamheten har rapporterats. Många av barnen från barnbyarna i Bo och Makeni befann sig i Freetown på sommarsemester men barnbymammor och socialarbetare har följt upp var barnen befinner sig och att de är i säkerhet. De som behöver får psykologiskt stöd efter händelsen.

SOS Barnbyar Sierra Leone har en viktig roll när det gäller att ta hand om drabbade barn under de kommande dagarna. De ingår också i den psykosociala stödgrupp som idag erbjuder hjälp genom att identifiera, registrera och bedöma vilka insatser som behöver göras i samarbete med UNICEF och Socialministeriet i landet.

SOS Barnbyar Sierra Leone arbetar nu på en krishanteringsplan för att hjälpa familjer och barn genom:

  • tillfällig vård och stöd till barn som drabbats av översvämningarna, inklusive matvaror, sjukvård, kläder, sängkläder och hygienartiklar.
  • psykosocialt stöd till barn som tillfälligt placeras i barnbyn.
  • hjälp att hitta och återförena barn som separerats från sina familjer.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2017-08-17

Liknande

Artikel

Känslomässig trygghet är livsnödvändigt

Så här stöttar vi barnen som förlorat sina föräldrar i samband med jordbävningen i Marocko.

Läs mer här

Nyhet

Så mår barnen efter jordbävningen i Marocko

– Barnen var rädda när de kände skalven, men som tur är är barnbyn bra byggd och husen skadades inte. Barnen och ungdomarna, såväl som personal och fosterfamiljer är oskadade och i säkerhet, säger Samya El Mousti, SOS Barnbyar i Marocko.

Läs mer här

Artikel

En SOS-mammas dag

Malani är mamma till nio barn. Nio barn att väcka, nio koppar te att hälla upp, nio matlådor som ska förberedas och alla barn får en puss på kinden innan de går till skolan. Malani från Sri Lanka delar med sig av sin dag som SOS-mamma.

Läs mer här