Nyhet

Heimstaden stöttar SOS Barnbyar med 100 miljoner per år

Foto: Björn-Owe Holmberg

Idag lanserar SOS Barnbyar och Heimstaden ett unikt samarbete som ska ge trygga hem och en stabil plattform för barn och familjer över hela världen. Avtalet som är tecknat över tre år innebär 100 miljoner kronor per år till SOS Barnbyars verksamhet.

Partnerskapsprogrammet som heter A Home for a Home (Ett hem för ett hem) kommer under första året stötta mer än 30 olika initiativ i 19 länder, och omfatta familjestärkande program, barnbyar och arbetstillfällen för ungdomar.

– På grund av Covid-19-pandemin behöver fler barn och familjer än någonsin vårt stöd, A Home for a Home hjälper oss att stärka barns rättigheter och expandera våra program, och det ger oss också möjligheten att testa nya tillvägagångssätt. Tillsammans med Heimstaden kan vi ha en betydande inverkan i många människors liv, säger Anna Ernestam , generalsekreterare i SOS Barnbyar Sverige.

– Barn ska få chansen att växa upp och bli sitt starkaste jag. Vi har över 70 års erfarenhet i världen där vi stöttar familjer, ungdomar och barn i utsatthet. Genom A Home for a Home kan vi stötta många fler, säger Anna Ernestam.

På Heimstaden är man också glada över samarbetet som innebär nya utmaningar.

– Det här samarbetet är så mycket mer än donationer. Vi tar vårt hållbarhetsarbete till en ny nivå och ger tusentals barn och familjer hem. Vi ser stora möjligheter här, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden.

Utöver arbetet på internationell nivå stöttar Heimstaden också de nationella programmen i Sverige.

Du kan läsa mer om samarbetet på Heimstadens nyhetssida.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2021-07-01

Liknande

Artikel

Så påverkas SOS Barnbyar av militärkuppen i Niger

För två månader sedan tog militären makten i Niamey. Kuppen i Niger fördömdes omedelbart av Västafrikanska staters ekonomiska gemenskap (ECOWAS), som införde kraftiga ekonomiska sanktioner mot landet och hotade med ett militärt ingripande.

Läs mer här

Artikel

Känslomässig trygghet är livsnödvändig

SOS Barnbyar i Marocko arbetar nu med lokala myndigheter för att stötta de barn som drabbats av jordbävningen i landet, och som nu står helt ensamma. Så här stöttar vi barnen som förlorat sina föräldrar i samband med jordbävningen i Marocko.

Läs mer här

Nyhet

Så mår barnen efter jordbävningen i Marocko

– Barnen var rädda när de kände skalven, men som tur är är barnbyn bra byggd och husen skadades inte. Barnen och ungdomarna, såväl som personal och fosterfamiljer är oskadade och i säkerhet, säger Samya El Mousti, SOS Barnbyar i Marocko.

Läs mer här