SOS Barnbyar Logo Orange

Nyhet

Nu tillsätts SOS Internationals oberoende externa kommission

SOS Internationals oberoende kommission är nu tillsatt. Deras uppdrag blir att fortsätta utreda de felaktigheter som framkommit vad gäller skydd av barn, förskingring och ledarskap i vårt internationella arbete. Efter utredningen kommer kommissionen ge rekommendationer till den internationella senaten om ytterligare åtgärder som bör genomföras för att minska sannolikheten att felaktigheter upprepas och att vi stärker skydd av barn i vår omsorg.

Kommissionen består av tre oberoende experter, Willy Mutunga, Mona Ali Khalil och Andras Vamos-Goldman. Willy Mutunga är tidigare överdomare i republiken Kenya (mellan 2011 och 2016). Han är en respekterad jurist och aktivist, som bidrog till att sätta Kenyas nya grundlagar 2010. Han har grundat och arbetat för flera ideella organisationer och har fått ta emot flera nationella och internationella utmärkelser och pris.

Mona Ali Khalil är expert inom juridik och har under många år varit rådgivare till FN:s generalförsamling, generalsekreterare och säkerhetsråd i svåra juridiska och politiska frågor kring FN:s freds- och säkerhetsarbete. Hon har även föreläst på Harvard universitet, Columbia universitet, Georgetown universitet och Diplomatisk akademi i Wien.

Andras Vamos-Goldman har varit med och grundat, samt under tio år lett, Justice Rapid Response (JRR). JRR är en mellanstatlig organisation, som har arbetat för att utreda internationella brott såsom folkmord, krigsbrott, brott mot mänskligheten och brott mot mänskliga rättigheter. Han har tidigare varit kanadensisk diplomat i östra Afrika, Washington DC, FN i New York och Sydafrika.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2021-10-05

Liknande

Artikel

SOS Barnbyar skapar en ännu bättre verksamhet

SOS Barnbyar har ett pågående arbete för att ytterligare förbättra skyddet av barn i våra verksamheter.

Läs mer här

Nyhet

Postkodlotteriet ger 21 miljoner kronor till SOS Barnbyar

Läs mer här

Artikel

Barnen bortom badparadiset

Många förknippar Tanzanias örike Zanzibar med turism, vita sandstränder och kristallklart vatten. Men bakom lyxhotellen finns ett liv i fattigdom som hindrar många barn från att äta sig mätta, gå i skolan och växa upp med sina föräldrar. Sedan 1990-talet har SOS Barnbyar arbetat för att ge just dessa barn i Zanzibar en trygg uppväxt.

Läs mer här