Nyhet

PM Fastighetsbyrån ny huvudpartner

SOS Barnbyar och Fastighetsbyrån ger barn i utsatthet ett tryggt hem

– Forskning visar att kvalitativ omsorg från trygga vuxna gör att barn utvecklas och kan växa upp till trygga, självförsörjande vuxna som bidrar till samhället i generationer framåt. På så sätt kan hållbar utveckling skapas även i de fattigaste länderna. Stödet från Fastighetsbyrån gör att barn i Togo, som annars riskerat svår social och ekonomisk utsatthet, nu kan växa upp till bidragande vuxna, något som stärker hela samhället och bidrar till en bättre framtid, säger Catharina Gehrke, generalsekreterare SOS Barnbyar.

Stödet från Fastighetsbyrån går direkt till barnbyn i regionen Atakpamé i Togo i Västra Afrika. Situationen är mycket svår för många barn i Togo, framförallt för att tusentals barn har förlorat, eller riskerar att förlora förälders omsorg, på grund av Hiv/Aids. Drygt hälften av befolkningen är under 15 år.

– Vi arbetar med att förmedla bostäder åt personer som har möjlighet att äga sitt boende. Men långt ifrån alla har förmånen att ha en trygg plats som de kan kalla sitt hem. Det vill vi bidra till att förändra. Vi har valt att engagera oss i något som har en tydlig koppling till vår verksamhet och där det finns ett stort behov. I det arbetet är SOS Barnbyar en naturlig partner som ger utsatta barn och ungdomar hem, utbildning och trygghet, säger Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån.

Målet med Fastighetsbyråns stöd är att möjliggöra driften av minst tre hus i barnbyn. Där får barnen ett tryggt hem, utbildning, mat, kläder och sjukvård.

– Vi är oerhört glada över stödet från Fastighetsbyrån. Tack vare den här typen av samarbeten kan vi tillsammans bidra till att skapa en hållbar framtid, som även bidrar till affärsnytta, säger Catharina Gehrke.

– Det har funnits en stark drivkraft hos våra medarbetare att göra något gott för samhället och bidra till social hållbarhet. Nu har vi äntligen hittat ett sätt där det blir en del av vår dagliga verksamhet och vi kan utnyttja att vi är Sveriges största mäklarföretag. Genom att samordna alla våra kontor och arbeta med professionella samarbetspartners kan vi göra verklig samhällsnytta, skapa intern stolthet och förhoppningsvis även lojalitet hos våra kunder, fortsätter Johan Engström.

Läs mer om initiativet och vad pengarna går till här: https://www.fastighetsbyran.se/om-oss/samhallsansvar/

För mer information kontakta gärna:
Jessica Eriksson
projektledare marknad SOS Barnbyar
Telefon 0733 40 18 69
E-post: [email protected]

Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån
Tel: 070-558 05 30
E-post: [email protected]

Johan Vesterberg, Presschef, Fastighetsbyrån
Tel: 08-54 54 55 28, 0708-20 44 34
E-post: [email protected]

 

 

 

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2018-03-16

Liknande

Nyhet

Psykologiskt stöd ger barn trygghet efter missilattacken mot Israel

De iranska attackerna mot Israel i söndags orsakade rädsla och oro hos barn och ungdomar i våra program i landet. En 7-årig flicka skadades.

Läs mer här

Artikel

Workwear for Kids – en kollektion som står upp mot barnarbete

Med initiativet Workwear for Kids strävar vi efter att öka medvetenheten om de hårda förhållanden för barnarbete och säkerställa att en fråga som är mycket relevant för miljontals barns vardagsliv, fortsätter att få den uppmärksamhet den förtjänar från allmänheten.

Läs mer här

Artikel

Jon Henrik Fjällgren: ”Fler borde engagera sig för barnen”

Jon Henrik Fjällgren berättar om besöket i barnbyn och varför fler bör engagera sig.

Läs mer här