SOS Barnbyar Logo Orange

Artikel

Tvillingarna såldes av sin egen moster

Varje år beräknas 24 000 barn i Ghana falla offer för människohandel. Tvillingarna Fadu och Seidu var två av dessa barn. 

När tvillingarna Fadu och Seidu*, 11 år, förlorade sin mamma i bröstcancer blev livet aldrig detsamma. Deras pappa hade inte råd att ta hand om dem ensam och var tvungen att vända sig till släktingar för stöd. Tvillingarna hamnade hos sin moster i huvudstaden Accra i Ghana. Men istället för att gå i skolan skickades de för att arbeta på en byggarbetsplats. Deras yngre bror, Ekuwa, såldes av en annan släkting till Elfenbenskusten för att arbeta på en bondgård.

Som tur var lyckades tvillingarna en dag ta sin mosters mobiltelefon när hon inte såg på och ringa efter hjälp. Idag har Fadu och Seidu fått ett hem i en av våra barnbyar och får växa upp i trygghet och gå i skolan. Senare kom även Ekuwa, efter att han räddats från Elfenbenskusten, och syskonen är nu återförenade.

Men fler barn behöver hjälp. Varje år beräknas 24 000 barn falla off er för människohandel, bara i Ghana. Barn som egentligen ska leka, skratta och gå i skolan tvingas istället iväg från sina hem för att arbeta under skadliga förhållanden. Ju fler vi är, desto större skillnad för barn kan vi göra. Alla barn har rätt till skolgång och en trygg uppväxt – tillsammans kan vi göra det möjligt.
Ge din gåva här eller Swisha till 9002296

 

*Syskonen heter egentligen något annat.

Taggar

Dela inlägget

Publicerad: 2019-09-17

Liknande

Artikel

SOS Barnbyar skapar en ännu bättre verksamhet

SOS Barnbyar har ett pågående arbete för att ytterligare förbättra skyddet av barn i våra verksamheter.

Läs mer här

Nyhet

Postkodlotteriet ger 21 miljoner kronor till SOS Barnbyar

Läs mer här

Artikel

Barnen bortom badparadiset

Många förknippar Tanzanias örike Zanzibar med turism, vita sandstränder och kristallklart vatten. Men bakom lyxhotellen finns ett liv i fattigdom som hindrar många barn från att äta sig mätta, gå i skolan och växa upp med sina föräldrar. Sedan 1990-talet har SOS Barnbyar arbetat för att ge just dessa barn i Zanzibar en trygg uppväxt.

Läs mer här