Två glada barn.

Fadder

Som fadder gör du att fler barn får vara barn, genom hela barndomen – tack vare att ditt fadderbidrag används där det behövs som bäst. Du stärker familjer i utsatthet, så att föräldrarna får bättre förutsättningar att ta hand om och försörja sina barn.

Du bidrar också till att barn som saknar familj eller inte har möjlighet att bo med den, i stället kan växa upp i en barnby där de får en ny familj, SOS-mamma och syskon. Stödet skräddarsys utifrån varje barns unika situation och kan exempelvis vara stöd till skolgång, sjukvård eller ett mikrolån för att starta en verksamhet som kan stärka en familjs ekonomi.  

Det här får du 

  • Faddertidningen SOS Barn  
  • Digitala utskick om vårt arbete  

 

tidningsomslag sos barn

Vi finns här för dig 

Har du frågor om ditt fadderskap är du alltid välkommen att höra av dig till [email protected] eller 08-545 832 04. Genom att lämna din mejladress missar du inte viktig information och kan enkelt del av vad som händer i verksamheten. 

Din integritet 

SOS Barnbyar behandlar dina personuppgifter i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). När du anmält dig som fadder sparar vi dina personuppgifter för att kunna behandla ditt månadsgivande på bästa sätt. Personuppgifterna används därefter endast för det syfte du registrerat dig för samt för utskick av information från SOS Barnbyar. För att du ska kunna få rätt information om barnet du följer skickas dina personuppgifter även till vårt internationella kontor samt till det nationella kontoret i det land där barnbyn finns. Läs mer här.  

Vårt 90-konto – din trygghet 

SOS Barnbyar Sverige är anslutna till Svensk Insamlingskontroll, som regelbundet granskar verksamheten och garanterar att alla insamlade medel används på ett korrekt sätt. 90-kontot är vår garantistämpel. Det är en trygghet för dig som givare och en försäkring om att insamlings- och administrationskostnaderna aldrig överstiger 25 procent. SOS Barnbyar strävar alltid efter att hålla kostnaderna för dessa ändamål nere, och organisationen ligger årligen under den angivna gränsen. Här hittar du vår senaste årsberättelse där du kan läsa mer om hur pengarna används.

 

90 konto Svensk insamlingskontroll

Artikel

Vikten av trygghet vid krig och katastrof

Den senaste månaden har barn och familjer i Sudans huvudstad Khartoum tvingats utstå extremt våld på grund av en konflikt mellan två väpnade grupper. Stödet från SOS Barnbyar är kanske viktigare än någonsin.

Läs mer här

Artikel

Så håller hon dottern borta från gatan

Tashi trodde att livet på gatan var det enda alternativet för att kunna gå i skolan.

Läs mer här

Artikel

Baby Moto räddade sonen

Många små barn i Togo riskerar sina liv på grund av undernäring – något som Baby Moto arbetar för att bekämpa. När Ahoefas son bara var tre månader höll han på att dö av just det. Räddningen blev barnmorskorna på motorcykel.

Läs mer här

Artikel

Pappaprogram stärker papporna

I Peru är machokulturen stark och ensamstående pappor stigmatiseras ofta. Det vill vi ändra på genom vårt program ”active fatherhood”.

Läs mer här