SOS-fadder

Som SOS-fadder bidrar du till hela SOS Barnbyars verksamhet. Ditt bidrag kan bland annat gå till våra familjestärkande program, utbildning, olika projekt eller till en specifik barnby.

Idag växer 1 av 10 barn upp utan sin familj. Ditt fadderbidrag ser till att barn som saknar familj, eller inte har möjlighet att bo med den, i stället kan växa upp i en barnby där de får en ny familj, SOS-mamma och syskon. Bidraget kan även gå till utbildning för barn och unga, sjukvård och mödravård, katastrofinsatser och SOS Barnbyars arbete för barns rättigheter.

Tillsammans med dig som fadder bryter vi den onda cirkeln och stoppar den från att överhuvudtaget ta sin början. Ditt bidrag används där det behövs som bäst och du får återkoppling från oss digitalt via mejl.

Ditt bidrag kan bland annat gå till:

Projektet Baby Moto

Projektet Baby Moto möjliggör att mammor och barn i flera avlägsna byar i Togo får den vård de behöver. Våra barnmorskor åker ut på terränggående motorcyklar för att nå fram med vård och rådgivning. Projektet startades 2017 och sedan dess har dubbelt så många mammor fått chansen att föda barn i sällskap med en utbildad barnmorska. Läs mer om projektet här.

Familjeprogram

I våra familjestärkande program arbetar vi för att förebygga att familjer splittras på grund av fattigdom och sjukdom. Stödet skräddarsys utifrån varje familjs unika situation och kan bland annat innebära utbildning, psykosocialt stöd och mikrolån för att starta upp en verksamhet familjen kan försörja sig på.

Utbildning

Ditt fadderbidrag gör att fler barn och unga kan gå i skolan – från grundskola till högre studier och yrkesutbildningar. SOS Barnbyar stöttar med bland annat skolavgifter och läromedel, men också genom att stärka kommunala skolor och relevanta samhällsaktörer med kunskap och resurser. Vid katastrofer ser vi till att undervisningen bedrivs på barnvänliga platser.

Vi finns här för dig 

Har du frågor om ditt fadderskap är du alltid välkommen att höra av dig till [email protected] eller 08-545 832 04. Genom att lämna din mejladress missar du inte viktig information och kan enkelt del av vad som händer i verksamheten. 

Din integritet 

SOS Barnbyar behandlar dina personuppgifter i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). När du anmält dig som fadder sparar vi dina personuppgifter för att kunna behandla ditt månadsgivande på bästa sätt. Personuppgifterna används därefter endast för det syfte du registrerat dig för samt för utskick av information från SOS Barnbyar. För att du ska kunna få rätt information om barnet du följer skickas dina personuppgifter även till vårt internationella kontor samt till det nationella kontoret i det land där barnbyn finns. Läs mer här.  

Vårt 90-konto – din trygghet 

SOS Barnbyar Sverige är anslutna till Svensk Insamlingskontroll, som regelbundet granskar verksamheten och garanterar att alla insamlade medel används på ett korrekt sätt. 90-kontot är vår garantistämpel. Det är en trygghet för dig som givare och en försäkring om att insamlings- och administrationskostnaderna aldrig överstiger 25 procent. SOS Barnbyar strävar alltid efter att hålla kostnaderna för dessa ändamål nere, och organisationen ligger årligen under den angivna gränsen. Här hittar du vår senaste årsberättelse där du kan läsa mer om hur pengarna används.

 

90 konto Svensk insamlingskontroll

Nyhet

Psykologiskt stöd ger barn trygghet efter missilattacken mot Israel

De iranska attackerna mot Israel i söndags orsakade rädsla och oro hos barn och ungdomar i våra program i landet. En 7-årig flicka skadades.

Läs mer här

Artikel

Workwear for Kids – en kollektion som står upp mot barnarbete

Med initiativet Workwear for Kids strävar vi efter att öka medvetenheten om de hårda förhållanden för barnarbete och säkerställa att en fråga som är mycket relevant för miljontals barns vardagsliv, fortsätter att få den uppmärksamhet den förtjänar från allmänheten.

Läs mer här

Artikel

Jon Henrik Fjällgren: ”Fler borde engagera sig för barnen”

Jon Henrik Fjällgren berättar om besöket i barnbyn och varför fler bör engagera sig.

Läs mer här

Artikel

Stor skillnad mellan barnby och barnhem – här får du veta hur

Vad är skillnaden mellan en barnby och barnhem – egentligen? Vi förklarar.

Läs mer här