Vi använder cookies för att din läsarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer.

Akut hjälp till barn i katastrofområden

Så här gör ditt bidrag skillnad.

Våra nödhjälpsprogram fokuserar på att återförena familjer, ta hand om barn som blir föräldralösa samt upprätta barnvänliga platser.

Insatserna innebär även distribution av mat och hygienartiklar, näringstillskott, mediciner och andra förnödenheter.

När en insats är färdigfinansierad använder SOS Barnbyar pengarna där behoven är som störst.

Ytterligare en tsunami drabbar Indonesien

Mindre än tre månader efter att den förra katastrofen drabbade Indonesien, slog en ny tsunami till under lördagskvällen. Enligt de senaste siffrorna från myndigheter i landet har 281 människor, inklusive barn, dött, 57 saknas fortfarande och mer än 1000 personer är skadade. Nästan 11 000 människor rapporteras leva i läger efter att ha flytt sina hem och behöver direkt hjälp.

SOS Barnbyar är djupt berörda av katastrofen då barnen, likt vid alla katastrofer, är de främsta offren. SOS Barnbyars team i Indonesien är nu på plats i det drabbade området och utvärderar löpande situationen för att kunna stötta myndigheternas insatser.

Vill du hjälpa till och stötta barn i katastrofområden? Ge ett bidrag till katastroffonden.

Indonesien: Tusentals barn är i akut behov av hjälp

”Vi vet att många inte kan bo i sina hem. Det är fortfarande efterskalv och osäkert att vistas i regionen. Barnen och familjerna behöver ställen där de kan känna sig säkra”.

Läget just nu